Заради земетресението МВнР предлага секцията за вота в Адана да се премести в съседния град Мерсин

OFFNews 14 февруари 2023 в 10:37 1241 1

гласуване

Снимка Архив

МВнР предлага, ЦИК решава.

Секцията за гласуване на предсрочния парламентарен вот на 2 април в турския град Адана да бъде преместена в съседния областен град Мерсин, който се намира на 80 километра, предлага на ЦИК работната група "Избори" към външното ни министерство.

В Адана няма да може да се гласува заради разрушителното земетресение, което срути десетки сгради, и обявеното извънредно положение, се мотивират от МВнР.

Другото предложение на работната група е за вота в началото на април да не се откриват секции в курортите в Гърция и Турция, тъй като не се очаква по това време да има български избиратели там.

По предложение на консула ни в Битоля МВнР иска да бъдат отворени секции в Кавадарци и Прилеп в Северна Македония.

Поради спецификата на административните процедури Австрия, Германия, Италия, Франция, Канада, Молдова, Сърбия и Норвегия все още не са дали разрешение за разкриване на секции на тяхна територия. В Чешката република ще може да се гласува само на територията на посолството ни. Това прави невъзможно разкриването на секции в Бърно, Ихлава, Либерец, Млада Болеслав и Пилзен.

Направено е също предложение за обединяване на секции на територията на Великобритания и Северна Ирландия.

Външното министерство информира ЦИК, че теоретично е възможно секции за гласуване на 2 април да има в 136 държави.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1025

1

RalitzaVl

14.02 2023 в 11:48

144 година. Все още нямаме правителство. Президентът Радев, след като е викал на консултации по над 120 пъти всички възможни партии (към 3 милиона на брой), започва да "консултира" агитките на ЦСКА, Левски, Лудогорец и дори Славия. Избори има вече всяка неделя, след теглене тиража на тотото. Заради непрекъснатите избори, Лили Иванова не може да си завърши националното турне, започнато още през 2022 година. Цената на пакетче мокри кърпички е 11 999 лева. Това е най-евтиния артикул на пазара. Стават и за ядене. Минималната работна заплата от 120 години е замразена на 750 лева. Пенсионната възраст е 99 години и 8 месеца. Всички работят IT-специалисти. Стоичков се снима в реклама на летящи тротинетки. Предаването "Бразди" започва своя 177-ми сезон по БНТ. Любо Киров печели "Евровизия за хора с увреден слух". Благо Джизъса е пред развод .....
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки