Зам.-министър Стоянов: Продължавам да нося мегафона си от протестите в багажника

OFFNews 26 август 2014 в 11:11 5402 10

Снимка Михаил Самарджиев

Новият зам.-министър на културата Виктор Стоянов, който бе сред лицата на протестите срещу кабинета "Орешарски", обясни че властта за него не е самоцел и обеща да наблюдава властта отвътре и да се опита да промени системата.

"Не съм се отказал от хората, които протестираха срещу кабинета на Пламен Орешарски и продължавам да нося мегафона си от митингите в багажника на колата си. На ключовете ми от кабинета ми в министерството съм си залепил лепенка с текст "Кой", за да ми напомня за какво съм тук. Влизането ми във властта не е самоцел", каза Стоянов в сутрешния блок на bTV.

Той допълни,че се смята за човек с кариера и с име и има отговорност към хората, а не е анонимен висш служител и допълни, че според него един от големите проблеми на държавата е липсата на прозрачност.

"Хора от земеделското министерство са преназначени в Министерството на културата, това не се съобщава публично, но е факт", разкрива Стоянов. 

За това как е получил предложението да стане зам.-министър на културата Стоянов казва:

"Получих обаждане от служебния премиер Близнашки, който ми каза - ти преди няколко седмици беше написал във Фейсбук един пост за поемането на отговорност. Сега ние ти даваме възможност на практика да приложиш и да защитиш идеите, които защитаваш. Ако има политическа воля и мотив на всеки, който влезе в културното министерство да промени наистина нещата, а не просто да се вози докато е на поста, този човек може да промени много неща".

Той смята още, че в областта на културата за два месеца могат да се случат и да се променят много неща,тъй като "системата и сферата на културата са като една машина, която винаги си се движи и хората, които застават на управленски постове в културното министерство имат две опции - или просто да се движат с тази машина, или да я карат реално".

Стоянов коментира и изказването на Мая Манолова, че служебното правителство назначава кадри на ГЕРБ и тя смята да протестира срещу това, което тя направи от местността Жабокрек в Рила:

"Най-правилното място Мая Манолова да се изказва наистина е Жабокрек. Каня я в Министерство на културата, за да поговорим. Призовавам всички политици да не говорят през медиите, а на експертно ниво."

Виктор Стоянов призова следващите хора, които влязат в министерството да излязат от дебелите му стени, защото това е единствения начин човек да се запознае с реалното състояние на всеки проблем и да успее да го реши правилно.

По повод тезата, че протестът е на власт Стоянов коментира, че това е опорна точка на бившите управляващи и в служебния кабинет има само трима души, които са участвали в #ДАНСwithme през 2013 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!