Зам.-министър подаде оставка заради ''фалшиви обещания, облечени в кухи фрази''

OFFNews 18 декември 2023 в 17:41 6882 0

Десислава Стоянова

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Десислава Стоянова

Зам.-министърът на труда и социалната политика Десислава Стоянова подаде оставка, като част от мотивите ѝ са несходство в приоритетните политики и "фалшиви обещания и неистини, облечени в кухи фрази с манипулирана информация". 

В отворено писмо до медиите Стоянова обяснява, че оставката ѝ важи от днес.

"Управлението на политиките, свързани с хората, изискват висок морален дълг и политическа отговорност. Разбирането на истинските проблеми на хората изискват професионализъм и ясна визия какво трябва да се промени, за да живеем по-добре", пише тя. 

Вече бившият зам.-министър допълва, че само съчетанието между изброените неща може да доведе до дългосрочни промени в полза на обществото.

"Когато "управлението на политиките" се заменя с "управление на нещата" бавно покваряваш стандартите, разконцентриран си, защото си обсебен от други интереси, сипеш фалшиви обещания и неистини, облечени в „кухи“ фрази с манипулирана информация. Това заражда безплодна надежда за благосъстоянието на хората. Това не е ценностен морал, който дава тласък на обществото напред, а е тегоба, която слагаш към най-уязвимите групи на обществото", обяснява Десислава Стоянова.

Тя е назначена за заместник-министър на труда и социалната политика на 7 юли. Има професионален опит в управлението и развитието на човешките ресурси, натрупан в последните 18 години в частния и държавния сектор.

От 2017 г. до юли 2023 г. ръководи дирекция „Човешки ресурси“ на „БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД, където отговаря за цялостната дейност по управление на персонала в компанията и нейните структури в страната. Сред основните ѝ отговорности са още разработването и координирането на дългосрочни проекти за заетост за интегриране на образованието в бизнеса.

В периода 2004 – 2017 г. заема ръководни позиции в корпоративния сектор. Десислава Стоянова притежава магистърски степени по „Трудова и организационна психология“ от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и по специалност „Икономист-счетоводител“ от Стопанска академия „Д.А. Ценов“ – Свищов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика