Закъсняло просветление? Катарзис? Радев не вярва на Габриел за Гешев

ГЕРБ беше в колаборация с главния прокурор, припомни президентът

OFFNews 12 май 2023 в 08:39 6120 4

Радев

Снимка БГНЕС

Румен Радев.

Внезапният порив на г-жа Габриел да поиска отстраняването на г-н Гешев трудно предизвиква у мен възторг. Това обяви президентът Румен Радев, който е на посещение в Република Южна Африка.

„Когато през 2019-а върнах предложението на ВСС за назначаването на г-н Гешев за главен прокурор, квотата на партията на г-жа Габриел го преизбра с мнозинство и единодушие. Когато преди години поисках оставката на Иван Гешев – партията на г-жа Габриел не само го подкрепяше, тя беше в колаборация с него. Когато преди две години назначеният от мен служебен министър на правосъдието поиска отстраняването на Иван Гешев със същите мотиви квотата на партията на г-жа Габриел го спаси, също единодушно”, припомни държавният глава.

„Сега виси един много важен въпрос. Дали заявката на г-жа Габриел е плод на закъсняло с три години просветление, на внезапен катарзис или на определен интерес на хората, които стоят зад г-жа Габриел”, попита Радев.

„България загуби три години, в които внесените от моите служебни правителства в прокуратурата множество сигнали за мащабни злоупотреби, прашасват. Корупцията е неразкрита, чувството за справедливост е смазано, а политическият процес е заприщен. Затова силно се надявам бъдещият премиер на България да узрява своевременно за важните за България решения”, подчерта държавният глава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

4

tahomir

12.05 2023 в 17:16

Радев какво прави в Южна Африка? Да даде обяснения дали наше оръжие не отива при орките?

22548

3

dolivo

12.05 2023 в 10:21

Това е телевизионна драма, режисирана да обере емоциите с привиден разкол.

Всичко междувременно отлага каквато и да е промяна на потоците пари встрани от Гроб, и също все така удобно за руските кукловоди.

Честито на печелившите!

10298

2

AntiZ

12.05 2023 в 09:12

Политически хамелеон. "Евроатлантик", излъчен от бкп с активното участие на руския разузнавач решетников. Радев, радев, имаш сърп и чук на челото! От космоса се вижда.

2099

1

Mateevk

12.05 2023 в 08:52

Добре казано, но дали и кога и на Радев ще му дойде просветлението за Украйна?

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки