Захариева към студентите: Охладете ентусиазма, студентските бригади в САЩ се отлагат

OFFNews Последна промяна на 29 април 2020 в 18:46 12454 1

Студентите, които искат да пътуват, нека да охладят ентусиазма. Нашите препоръки са: "Не пътувайте, освен в крайна нужда и в краен случай". Това заяви външният министър Екатерина Захариева пред бТВ. Тя допълни, че САЩ са отложили програмата и издаването на визи до 12 май.

Според Захариева сезонните работници, които отиват в чужбина на работа през лятото и есента, са между 50 000 и 60 000 души. "Сега те заминават на собствен риск и собствена отговорност. Правителството не организира работа навън", посочи външният министър.

За хората, които живеят в чужда държава и искат да се върнат, няма да има проблем, стига да спазват противоепидемичните мерки. 

По енергийните въпроси и затова какво са си говорили с външния министър на Руската федерация Сергей Лавров Захариева каза, че проектите и за магистралите, и за Балкански поток, и за интерконектора се движат в срок въпреки коронавируса. 

"Това е първият етап на кризата, това е ограничението на първия етап, кризата ще продължи много по-дълго. Поетапно и постепенно трябва да започне възстановяване на единния пазар. Препоръките са да става съобразено и основано на научни данни. Първо ще се започне поетапното отваряне на границата в началото с междусъседните държави", обясни Захариева. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови