Забраниха пушенето на наргиле на обществени места

OFFNews 13 март 2019 в 14:00 2922 0

Парламентът забрани пушенето на наргилета на обществени места, като прие Закона за здравето. 

Законопроектът бе внесен от лидера на НФСБ Валери Симеонов и група народни представители и приет единодушно с 87 гласа „за“ от Народното събрание, уточнява Фокус. Съгласно текстовете се забранява пушенето на водна лула в закритите обществени места, в помещенията с обособени работни места, където се полага труд, както и в помещенията към тях със спомагателно и обслужващо предназначение.

Пушенето на наргиле се забранява още на: прилежащите терени и тротоари на детските ясли, детските градини, училищата, ученическите общежития и местата, където се предоставят социални услуги за деца; площадките за игра и на местата, на които са организирани мероприятия за деца и ученици; Забранява се пушене на наргиле в спортните обекти, летните кина и театри - по време на спортни и културни прояви.

Целта на законопроекта е опазване на здравето на населението и в частност на децата и подрастващите, чрез предприемането на законодателни, административни и други мерки по отношение на ограничаване на употребата на изделия от водна лула, несъдържащи тютюн, както и на предлагането на продажбата на наргилета на деца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови