За Нейнски правителството е животно с 5 крака

OFFNews 14 ноември 2014 в 20:27 5553 9

Успешно е това правителство, което извършва реформи. Въпросът е възможно ли е едно толкова разнородно правителство да бъде успешно - аз съм силно скептична, каза бившият евродепутат Надежда Нейнски пред БНТ.

Новото правителство прилича на животно с 5 или 7 крака и всеки дърпа към собствената си страна. Чувам, че има лек сблъсък между министъра на финансите и министъра на социалната политика. Това е началото, защото няма как да не бъде по този начин, ако тези партии държат на своята идентичност. Това, в което аз наистина упреквам десницата, е отказът й от идентичност, заяви бившият председател на Съюза на демократичните сили.

За мен не е най-важното участието във властта. Това съм го доказала не само на думи, но и с факти. Политиката на десницата не трябва да се ръководи от приятелства. Смисълът да участваш в политиката е да прокараш своите идеи и програми, които са за доброто на държавата. Дебатът за десницата ще бъде продължен, категорична бе Нейнски.

Бившият министър на външните работи подчерта отново, че е скептична не само за бъдещето на правителството, а и за мястото на Реформаторския блок в него.

Автентичната десница и кауза са философия. Пожелавам успех на РБ. Най-важното е да се направят реформите. За съжаление, според мен, РБ няма да постигнат успех. Не може да си бил против тройната коалиция, а сега да управляваш с министри, които са участвали в нея, каза Нейнски.

Според нея няма как хора, които поставят силно националистически тези (ПФ), да съдействат за определени реформи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!