За Нейнски правителството е животно с 5 крака

OFFNews Последна промяна на 14 ноември 2014 в 20:27 4808 9

Успешно е това правителство, което извършва реформи. Въпросът е възможно ли е едно толкова разнородно правителство да бъде успешно - аз съм силно скептична, каза бившият евродепутат Надежда Нейнски пред БНТ.

Новото правителство прилича на животно с 5 или 7 крака и всеки дърпа към собствената си страна. Чувам, че има лек сблъсък между министъра на финансите и министъра на социалната политика. Това е началото, защото няма как да не бъде по този начин, ако тези партии държат на своята идентичност. Това, в което аз наистина упреквам десницата, е отказът й от идентичност, заяви бившият председател на Съюза на демократичните сили.

За мен не е най-важното участието във властта. Това съм го доказала не само на думи, но и с факти. Политиката на десницата не трябва да се ръководи от приятелства. Смисълът да участваш в политиката е да прокараш своите идеи и програми, които са за доброто на държавата. Дебатът за десницата ще бъде продължен, категорична бе Нейнски.

Бившият министър на външните работи подчерта отново, че е скептична не само за бъдещето на правителството, а и за мястото на Реформаторския блок в него.

Автентичната десница и кауза са философия. Пожелавам успех на РБ. Най-важното е да се направят реформите. За съжаление, според мен, РБ няма да постигнат успех. Не може да си бил против тройната коалиция, а сега да управляваш с министри, които са участвали в нея, каза Нейнски.

Според нея няма как хора, които поставят силно националистически тези (ПФ), да съдействат за определени реформи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.11 2014 в 13:51

Надежда не е представена в правителството каква грешка оставка!

15.11 2014 в 12:35

Като не стига до гроздето, го определя като кисело, нали ? Апропо каква подкрепа има на изборите г-жа Неински, за да има моралното право да раздава оценки ?

15.11 2014 в 11:30

Лошото е, че някои лелки, прекаляващи в ботоксови лицеви процедури, не знаят кога да излязат от политиката (и най-вече от медийното пространство). Много е тъжно да се гледа как един политически труп не спира да се опитва да възкръсне като не си дава сметка, че няма абсолютно никакви жизнени сокове... Уф, гадост!

15.11 2014 в 06:25

Долу във ТКЗС-то
разквичало се прасето
и надало своя свински вик:

-Квик,квик!-
чу се свински вик.(2)

А магарето в трънака
Бичи стойки НА 5 КРАКА
за да плаши мръсната свиня.

15.11 2014 в 05:36

Таз, пастърма вкисната, последно, НеинскИ ли е или НеинскА, Пола ли си е сменила (поне така изглежда на снимката:)? Освен това, тия работи с третия крак тя добре ги знае, ама сега гледам че и петия крак го споменава, Брех да му се не види, отракана женичка! На времето онзи, конския генерал Бонев, ми разправяше, че била неизчерпаем извор на вулгарни вицове сама се хилела на мръсотийките от които и стар фатмак би се изчервил, ама на ...ей туй този каламбур с петия крак... Петия крак ,как ли би го отнесла лелката пъргава...

15.11 2014 в 04:21

Ъ, тва, ... Какво значи непрекъснати реформи? Постоянно да клатиш столчето под краката на оня на бесилката?
Маце, пак почна да ти личи, че всъщност си машинописка от външното министерство на Живков. А машинописката си остава машинописка, иначе би станала барем даскалица. А не филоложка, която казва "ше", вместо "ще".
Неински нали ти беше купил яхта и щастие, кво става? Пак ли ще се развеждаш в Сливница, та хукна по светски купони?

14.11 2014 в 21:51

Простотията на плежнята,айде прибирайте го тоя в лудницата.Росен Плевнелиев сравни Тодор Живков с Адолф Хитлер. Президентът направи това в предаването "Панорама" в контекста на въпрос дали комунистическите престъпления да влязат в учебниците."Режисьорите на прехода режисират Тодор Живков като човек от народа. Строял пътища, било евтино. Но човек от народа ли е този, който стартира Възродителния процес? Който беше готов да хариже България за 16-а република?", каза Плевнелиев.

След това той констатира, че в учебниците трябва да бъдат обединени около обективния прочит на историята. "За фашизма има ли разделение? Не. Всички сме наясно. Германия направи своя прочит. Другите западни страни - също. Всички го направиха. Даваме ли си сметка, че Хитлер е строял пътища, че престъпността била сравнително ниска? Правили ли го това човек от народа?", попита реторично президентът.

Той се върна и към скандала с изявлението за собствената му история, свързана с 10 ноември. Плевнелиев призна, че е допуснал грешка в датата, но настоя, че действително е бил на антикомунистически митинг, макар и в друг ден спрямо посочения от него.

14.11 2014 в 21:24

"Мислеща тръстика"!

14.11 2014 в 21:12

Тая дърта мастия помни ли как тя и нейните седесари таковаха България.
 
X