За час свалиха надписа 'Чайка, вън от Европа'

OFFNews 18 септември 2017 в 09:37 11312 2

"Страхът пред съветския началник явно е огромен. Надписът "Чайка, вън от Европа!" вече е свален", съобщиха от "Да, България!' по повод посещението на генералния прокурор на Руската федерация Юрий Чайка в страната ни.

Тази сутрин активисти на “Да, България!” поставиха надпис на моста над Цариградско шосе - "Чайка, вън от Европа!". Акцията им е протест срещу посещението. Посланието бе изписано върху надлеза на София Тех Парк на Цариградско шосе, откъдето ще мине кортежът на магистрат №1 на Путин. Само час след това надписът го нямаше на булеварда, без да става ясно кой толкова бързо е премахнал. 

Преди ден от партията на Христо Иванов разпространиха позиция срещу посещението на генералния прокурор на Руската федерация Юрий Чайк. Според "Да, България" полуконспиративният характер на това мероприятие е опит за заобикаляне на българското обществено мнение и израз на тоталната липса на легитимност на подобно действие.

"Г-н Чайка не е обикновен представител на РФ и срещата с него не е част от регулярните и необходими двустранни отношения. Първо като министър на правосъдието и после като генерален прокурор, г-н Чайка е централно действащо лице в изграждането на авторитарния режим на Путин в Русия. Той е лицето на погазването на върховенството на правото и човешките свободи, репресията срещу медиите и опозицията, толерирането на корупцията и злоупотребата с власт и на задушаването на руската демокрация. Той е сред основните отговорни за актове на международна агресия и нарушения на международното право, държавно допустителство на политически убийства, замитане на следите на огромен брой политически и държавно организирани престъпления на Путиновия режим. Срещу г-н Чайка и неговото семейство има подозрения за корупция, чието разследване се спира от него самия", се казва още в декларацията на "Да, България".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13507

2

Можеше повече, поне протест да спретнат, грантове няма ли?

10571

1

Hissarion

18.09 2017 в 09:49

Тези са взели страната на Далавери срещу птиците.