За Борисов предсрочните избори са "най-демократичното нещо"

Премиерът в оставка отказа да посочи дали ще подкрепи правителство на Реформаторите

OFFNews 02 декември 2016 в 12:03 3160 0

За Борисов предсрочните избори са

Премиерът в оставка Бойко Борисов смята, че предсрочните избори са най-логичното развитие на политическата ситуация в страната. След като върна мандат за съставяне на ново правителство в рамките на настоящия парламент, Борисов отказа да посочи дали би подкрепи правителство на Реформаторския блок. Причината е, че думите му се преиначавали и излизало, че не спазвал обещанията си. 

"Така, както ние поехме ангажимент, считам че в политиката трябва да има морал и достойнство и когато си спечелил изборите да управляваш. Когато народът дава правото кой да управлява", каза пред журналисти Борисов.

Трябва да се управлява тогава, когато си спечелил изборите, ако един ден народът пак прецени - ние сме готови, каза още Борисов като уточни, че при следващи избори партиите може да бъдат подредени по друг начин. 

Той поясни, че вече са изчерпани възможностите за компромиси и припомни, че дължи подкрепа на Патриотите, но се оказало, че всичко, което те искали, в програмата на ГЕРБ е записано по друг начин – повишение на пенсиите.

"Разбира се, че сме за вдигане на пенсиите, но след като се гарантират приходите в дългосрочен план", каза Борисов и допълни, че за следващата година ръстът в икономиката щял да бъде над 4 %. 

Той отново призова президентите Плевнелиев и Румен Радев да излъчат заедно служебен кабинет.  

"Предсрочни избори в тази ситуация са най-демократичното нещо, което може да се случи и да ни подреди по друг начин", каза Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!