За 1 май: Пламен Орешарски отчете успехите си като премиер

OFFNews 01 май 2015 в 14:36 4596 10

Снимка Фейсбук

Бившият премиер на България Пламен Орешарски използва Международния ден на труда - 1 май, за да изреди серия успехи на кабинета на БСП, както и да поздрави трудещите се с празника.

В профила си в социалната мрежа Фейсбук преподавателят в УНСС отчете, че през неговия мандат всички бизнес индикатори са били видимо подобрени. Само за 6 месеца кабинетът "Орешарски" разкрил 50 хил. работни места, а  заради политическата обстановка и краткият мандат не могъл да реализира  най-амбициозното обещание на управлението - 250 хил. нови работни места.

Ето какво написа бившият премиер във Фейсбук:

Днес е 1 май - Международният ден на труда. Правото на труд е между основополагащите принципи на съвременната демокрация. Макар и залегнало в конституцията, то не е гарантирано. Зависи от стопанската активност и квалификационната пригодност. Затова и приоритетна цел на всяка икономическа политика е подкрепата на стопанската инициатива и насърчаването на икономическия растеж, както и подготовката и преподготовката на кадрите.

Подобни цели бяха водещи за Правителството, което ръководих. За краткия си мандат то успя да внесе обрат в бизнес климата, като всички значими бизнес индикатори отбелязаха видимо подобрение за целия период до май 2014 година. Икономическият растеж се ориентира около 2 % с тенденция за плавно ускорение. Това намери израз и в разкриването на нови работни места, извън субсидираната заетост. Само за първото полугодие на 2014 година те доближиха 50 хил. броя. Същият факт опроверга сравнително скептичните настроения срещу най-амбициозното обещание в управленската програма – планираните 250 хил. нови работни места в рамките на мандата.

Поздравления за всички трудещи се с пожелания за професионални и лични достижения, които да направят по-добър живота на всеки от нас и на всички заедно!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!