Взели натривки от ръцете на Иванчева, броили намерените при ареста й пари пред нея

Разследващите открили и няколко хиляди евро у посредника по предаване на подкупа

OFFNews 17 април 2018 в 17:57 18221 6

Снимка Ладислав Цветков, бТВ

Намерени са пари при ареста на кмета на Младост Десислава Иванчева, научи OFFNews от свидетели на зрелищното задържане на Иванчева и заместничката й Биляна Петрова. От ръцете на двете жени са взети натривки, а сумата е броена пред тях. 

Няколко хиляди евро са открити и у посредника по предаване на подкупа, твърдят още източниците ни. 

Арестът бе извършен на столичния бул. "Васил Левски" пред Министерство на спорта. По непотвърдена информация Иванчева е била хваната със сума от 70 000 евро, които били първата вноска от поискан подкуп от 250 000 евро за издаване на разрешително за строеж. 

Не знам защо съм задържана, заяви Иванчева пред репортер на бТВ. Адв. Върбан Върбанов, посочен за защитник на задържаната Десислава Иванчева, вече е допуснат до нея. 

Не е ясно докога ще продължи обискът на колата на Иванчева, движението на булеварда се регулира от пътна полиция. По-късно автомобилът на кмета бе запечатан и вдигнат с паяк, а тя - отведена в Спортната палата. 

Утре Иванчева, заедно с представители на "Зелените" - част от новото дясно обединение "Демократична България" (ДБ), дават пресконференция на тема "Зелените площи в София масово пред застрояване". Борислав Сандов, съпредседател на "Зелените" посочи, че тя ще се осъществи въпреки ареста на кметицата.

"КОНПИ отново е в ролята на "бухалка". Този път мишена е район "Младост". Извън правомощията им, сега те са блокирали сградата и събират лични карти на посетителите. Вероятно е заради пресконференцията, която съвместно организираме утре за спасяване на зелените площи на София", заяви Сандов във фейсбук. 

Утре в 09:30 пред БТА се събираме всички, които сме убедени, че кметът на Младост Десислава Иванчева е невинна и срещу нея и зам. кмета Биляна Петрова днес беше проведена ченгесарска акция за набеждаването и отстраняването ѝ!, написа във фейсбук пиарът на района Петър Кърджилов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

2

Новак

17.04 2018 в 19:08

Добре, че поразработиха и Терминал 1, че Терминал 2 няма да стигне - тук не мисля, че остана шанс за нормален живот. Това и по комунистическо време го нямаше. А главните изпълнители са едни и същи - милиционери превърнати в мутри.

17156

1

aviatora

17.04 2018 в 19:03

Това са триковете на безсилните мутри