Втори ден НФСБ се чуди да напусне ли властта

OFFNews 02 септември 2018 в 10:42 7065 1

Снимка БГНЕС, архив

Валери Симеонов

Националният изпълнителен комитет на НФСБ - партията на вицепремиера Валери Симеонов - втори ден се чуди да напуска ли властта, или тя е по-ценна и може да преглътне отстраняването на трима министри от премиера Борисов, без да съгласува решението си с коалиционните партньори.

Че рокадите в правителството не са съгласувани с тях, обявиха и от ВМРО. Те поискаха спешна среща с коалиционния си партньор ГЕРБ за изясняване на ситуацията. От "Обединени патриоти" задоволство от кадровите смени изрази единствено лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Комитетът на НФСБ се събра на извънредно разширено заседание вчера в Слънчев бряг, за да реши бъдещето на формацията в коалицията "Обединени патриоти".

В репортаж от мястото бургаското издание "Флагман" съобщи за растящо напрежение сред делегатите. Срещата започнала в 18:30 и след кратка почивка в 22 ч. Валери Симеонов настоял членовете от централното ръководство на партията, депутатите и регионалните координатори отново да влязат.

"Ако някой от нас смяташе, че събирането ни ще протече формално – за да чуем мнението на лидера си по превърнала се вече в практика ситуация за отстраняване на министри без наше знание, остана излъган“, каза един от регионалните координатори, цитиран от "Флагман".

Аргументите "за" оставане в правителството били, че иначе се давала преднина на БСП, ДПС и "соросоидните" организации, които подклаждали платени протести из страната. Аргументите "против" били, че е необходимо да се покаже твърдост, когато трябва да се спазват принципи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки