Всички партии да кажат преди вота ще уволнят ли Иван Гешев

Главният прокурор е общото предприятие между Боирсов и Пеевски, заяви Христо Иванов

OFFNews 10 януари 2021 в 13:52 6482 1

Главното общо предприятие на Борисов и Пеевски се нарича Иван Гешев. 

Това заяви Христо Иванов, лидер на "Да, България" и съпредседател на "Демократична България", по БНР.  Той е категоричен, че ефективна и независима прокуратура ще направи невъзможно да възникнат "следващи Доган и Пеевски".  

Това са хора, които са поставени над закона. Прокуратурата е ключовата причина, защото тя е господар на наказателния процес, инициатор", уточни той и добави, че ако главният прокурор не се казва Иван Гешев, това не се променя автоматично. 

"Но започва да се променя, защото за първи път се вижда, че над него има едно нещо, което се казва: "Национален суверенитет на българските граждани, които искат да наложат законност". Когато гражданите видят, че някой понесе отговорност за това, че покрива българската мафия, защото това е длъжностната характеристика на главния прокурор, в частност Иван Гешев, в неписаната конституция на българската мафиотизирана държава, тогава всички надолу по веригата ще започнат да си правят изводи, че има закон".

Христо Иванов подчерта, че всички политически формации, които ще се явят на предстоящите избори, трябва да застанат пред гражданите и да поемат ангажимент да бъде уволнен главният прокурор Иван Гешев чрез промени в Конституцията.  

"Демократична България" със сигурност ще бъде представена в следващия парламент и е ключов фактор във формирането на дневния ред, защото произвеждаме действия", заяви Иванов.  Според него формацията ще бъде незаобиколим фактор в бъдещото Народно събрание:

"Ще внесем проект за изменение на Конституцията и всеки народен представител ще може пред очите на нацията да покаже има ли съвест, или - не. Ще подкрепи ли тези промени, или - не", обясни Христо Иванов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови