Всички парламентарни партии предлагат бивши агенти на ДС за кметове

За първи път сред кандидати на ПП-ДБ също има агенти и сътрудници на "Държавна сигурност"

OFFNews 25 октомври 2023 в 13:30 4069 4

Снимка БГНЕС/Люба Филипова

Всички парламентарно представени партии и коалиции издигат като кандидати за кметове сътрудници на тоталитарните служби.

За поредна година справката е на сайта desebg.com, който публикува пълен списък по партии и коалиции на сътрудниците на тоталитарните комунистически служби, издигнати за кметове на местните избори на 29 октомври 2023 г.

Проверени са общо 4861 кандидати за кметове, от които 116 души са с принадлежност към Държавна сигурност или разузнавателните служби на БНА. По традиция най-много от тях са в БСП - 24, следвани от ГЕРБ - 21 и ДПС - 16.

За първи път в листи на ПП-ДБ се появяват също хора с досиета. Коалицията е издигнала девет кандидати за кметове, които са бивши агенти на тоталитарните служби.

На следващо място се нареждат ИТН и СДС с по четирима, следвани от "Възраждане" - трима.

Според справката на desebg.com още 36 кандидати за кметове имат минало в комунистическите служби. Те са издигнати от партии и коалиции, които не са представени в Народното събрание.

Пълният списък на бившите агенти на ДС и разузнавателните служби на БНА, които партиите от НС ни предлагат, е достъпен тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

4

демотиватор

25.10 2023 в 16:50

"ДС" = "Добрите Сили", казват едни умни и 'убави 'ора.
И аз им вервам, к'во да правя, както е тръгнало... (ツ)

1000

3

Снежка

25.10 2023 в 16:28

Значи партиите предлагат директно ДС ченгета, и никой дума не обелва, ама иначе всички са се вторачили във Васил Терзиев, чиито роднини не са кандидат-кметове.

-529

2

6екеr4о

25.10 2023 в 15:22

Имам съученичка, живееща от много години в Нова Зеландия, която очевидно не я слуша главата, та по препоръка на която си купих първия том мемоари на Иван Костов, щото според съученичката ми това била "най-великата книга", която била чела.

Прочетох само главата, посветена на неслучилата се лустрация, ми то "да ти умре коня от гъдел"! С една дума глупости на търкала...

Но не само Костов е причина някаква, то и екипа на Петър Стоянов е било пълно с доносници, да не говорим за първите СДС-та със и без тирета, страшна работа!

Ами полковниците от Библиотекарския, които взаимно се хабилитираха и сега отдалече не само дават акъл, но и дърпат конците... Списъкът е безкраен, изброяването е безпредметно.

10298

1

AntiZ

25.10 2023 в 14:10

Главният редактор и сайтът ще бъдат упрекнати, че клатят доверието на десните избиратели към иначе ангелите небесни, всички служили в държавна сигурност. Тези хора са били честни и доблестни, с единственото желание да се противопоставят на империализЪма и капитализЪма. За да може те и техните деца да останат достойни членове на българската комунистическа партия и нейните служби. Е, сега някой от тях са ДБ - ПП. Те са си същите, просто са станали "демократи".

 
X

Да помогнем на украинските деца!