Временният шеф на Инспектората на спорта остана без конкуренция за поста си

Владимир Йончев 08 юни 2016 в 21:52 3227 0

Вече е ясно, че досегашния шеф на Инспектората на министерството на младежта и спорта ще заеме длъжността за постоянно.

Александър Господинов Александров остана без конкуренция, още преди да завърши конкурсната процедура.

За участие в конкурса, който се провежда днес, се бяха записали четирима кандидати. Двама от тях не се явиха. На първия тур, който беше тест с 20 въпроса участваха само двама - Александър Александров и Соня Костадинова. Те имаха 40 минути да решат теста, но излязоха заедно, много преди края. Пред журналисти комисията обяви, че Костадинова е решила вярно само 10 от въпросите, а за минаване на втори тур се изискват 16 верни отговора. Александров е решил вярно 18 от въпросите и преминава в следващия кръг - устно събеседване.

Александров е във фокуса на вниманието заради скандала в българския шахмат, който от своя страна е част от световен сблъсък в този спорт, след като стана ясно, че шефът на българската федерация Силвио Данаилов възнамерява да се кандидатира за президент на международната федерация ФИДЕ.

Противници на Александров оспорваха дали той има право изобщо да се кандидатира за поста. Те твърдяха, че той няма нужния ранг и стаж от 7 г., за да стане шеф на Инспектората.

Днес комисията обясни пред журналисти, че двете условия са или-или, а не и едното, и другото. Александров наистина няма нужния ранг, но той не се взема под внимание, ако има нужния професионален опит. Александров е бил служител в НАП и годините стаж там са достатъчни, за да отговори на изискванията, казаха от комисията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews