Време е за коалиция, призоваха от ДПС

OFFNews 02 октомври 2022 в 23:34 1198 3

Мустафа Карадайъ

Снимка БГНЕС

Мустафа Карадайъ

Българските граждани изпратиха силен знак, че политиците в България трябва да си говорят, да имат диалог и да търсят коалиция помежду си в името на решаването на проблемите на хората.

Това заяви на брифинг председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който коментира първите резултати след края на изборния ден.

За пореден път ДПС увеличава своя изборен резултат. Получава подкрепата на своите избиратели, защото ние от ДПС работим за хората. За пореден път българските избиратели не овластиха никого да има мнозинство и еднопартийно да управлява, твърди Карадайъ.

Той обяви, че ДПС може да разговаря с всички, които се държат отговорно за преодоляване на кризите в страната - в търсене на различни формули за съставяне на стабилно мнозинство в парламента и стабилно правителство.

"Независимо дали мандат ще бъде даден на ДПС или няма да бъде даден на ДПС – това са бъдещи несигурни действия, ние от днес призоваваме за диалог в името на търсене на решения", каза още Мустафа Карадайъ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6386

3

Zlatko

03.10 2022 в 00:42

И тоя, като се яви пред камерите, благодари на българските граждани гласували доверие на ДПС. Трябваше да го каже и на турски, защото голяма част от “българските” граждани, гласували им доверие, не знаят български и не го разбраха.
Продължавайте да не гласувате и това ни чака!

4038

2

Moirae

03.10 2022 в 00:13

Втасахме. Колко му е една подкрепа отдолу за тройна коалиция. Като гледаме резидента, Янев би трябвало да е готов да даде едно рамо. И така 4 г. ще си прекараме. (ИТН също на са изключени още.) С негласуване постлахме за победа на ДПС и на ГЕРБ, но най-вече на ДПС - истинските тартори.

2073

1

Johnny B Goode

02.10 2022 в 23:44

Сигурно е време. Не сте били отдавна във властта, изгладнели сте.