Quantcast

Вотът през май може да е по стария Изборен кодекс

OFFNews Последна промяна на 18 февруари 2014 в 08:40 2831 5

Янаки Стоилов, депутат от БСП.

"Има риск да не се приеме новия Изборният кодекс. Ако още едно или две заседания се провалят, то тогава не би било възможно да се свърши тази работа. Тогава или действащият закон ще продължи да действа, или ще трябва да се направят някакви много малки промени н сегашния".

Това коментира депутатът от БСП Янаки Стоилов в интервю за "Нова телевизия".

Заседанията в петък и понеделник, на които трябваше да се гледа Изборния кодекс се провалиха заради липса на кворум.

В петък причина за разпадането на кворума стана изказване на Хюсеин Хафъзов от ДПС около спора може ли да се агитира на майчин език, а в понеделник - отказа да бъде приета декларация на "Атака", осъждаща изказването на Хафъзов. 

"Темпото беше добро преди да се стигне до тази ситуация. Очаквам днес да има дискусия, която да затвори темата", коментира Янаки Стоилов. 

„Стана заради едно-две твърде непремерени изказвания на депутата на ДПС. Изказването на Хафъзов не е случайно. Друг е въпросът дали е преценен ефектът", смята националистът.

По думите му лидерът на ДПС Лютви Местан е използвал момента да отправи няколко европейски послания.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.02 2014 в 13:40

Мдаа, а жена ми предлага да се кандидатирам за евродепутат и да искаме политическо убежище в Германия - Вие какво мислите?!:) :) :)

10 000 човека ги събирам, само с обявяването си в Публичното пространство, а останалите ще ги събирам в дискусии!!!:)

Под чий кодекс ще се строяват Другарите, не ми пука особено - такива наблюдатели мога да им натреса, че да си проклинат скудоумието и впоследствие, известността!!!:)

18.02 2014 в 12:18

Нов Изборен кодекс няма да има. Още лятото беше ясно, че ИК е партенка - огромна партенка. Шанс за Пееф. Между другото това е просто поредния мега-провал на партия Пееф!

18.02 2014 в 10:25

Братя, има все още в държавата институции,които са си на мястото.Подадох жалба Nr:539/2014 до омбудсмана по повод чл.209 ал.2 от "Новия" избирателен кодекс.Снощи получих официален отговор,подписан от него, в който ме уверява,че като се приеме избирателния кодекс и влезе в сила, той ще бъде най-внимателно проверен за нарушаване на права и свободи на гражданите и ще предприеме действия,ако такива се констатират.

18.02 2014 в 10:16

Да, да :) Провалените заседания са ви проблем, мръсни боклуци такива. Свинчо го избрахте за шеф на ДАНС през ноща, одобрихте Южен Потоп за 5 мин на закрити врати.

Едно обещание имате от мен: Като дойда на власт ще ви натикам до трето коляно в затвора с 5 минутен процес. Мамицата ви лъжлива отровна.

18.02 2014 в 09:58

Янаки, пак ще приемате недомислици в рекордно кратки срокове, само и само да ви е в угода. Както обикновенно - що се кахъриш толкова? Няма да ви вземат кокала без бой, всички го знаят!