Волт: За европейско самочувствие са нужни европейски доходи

OFFNews 07 март 2019 в 11:11 2435 1

За да имаме европейско самочувствие, трябва да имаме и европейски доходи. Това посочи лидерът на Европейска партия Волт Настимир Ананиев. Той направи обиколка, на която представи кандидатите си за евродепутати от Бургас и Добрич - Ивайло Илиев и Светла Иванова, съобщиха от партията. 

„Волт не смятат да участват в коалиции, а ще следват собствена политика, която е прагматична за решаването на конкретни проблеми. Лицата в партията нямат политическо минало, но са искат промяна. Искаме да имаме представителство на всички нива. На местно ниво хората е важно да разберат какво прави Европа за тях Ние искаме всички кметове директно да кандидатстват в Брюксел за европроекти без да се минава през министерства", заяви пред медиите Настимир Ананиев, който е водач на листата на партията за европейските избори.

Кандидатът за евродепутат от Бургас – Ивайло Илиев, който е пети в листата, има богата спортна кариера като плувец. Към момента се обучава в бакалавърска програма „Бизнес администрация" в Нов български университет. От 2006 г. до сега работи в сферата на туризма и търговските услуги на различни позиции. От началото на 2019 г. е член на Европейска партия Волт и координатор в региона.

„Вярвам, че успехът в политиката се постига с голяма дисциплина, фокусиране и силна мотивация. Моите приоритети са свързани с развитие на семейния бизнес и изграждане на добра инфраструктура за спорт", посочи Илиев.

Светла Иванова, която е шеста в листата на партия Волт за евроизборите, е директор на средно училище „Любен Каравелов" в Добрич. Посветила е знанията и усилията си в областта на образованието с акцент за учене през целия живот и приобщаване. Участва в различни международни проекти. Една от каузите и е свързана и с изграждане на социални и граждански позиции на младежта в региона, за да им помогне да бъдат пълноправни членове на голямото европейско семейство. Пред медиите и обществеността беше представен и координатора на партията в региона - Светослав Петков.

Водачът на листатa - Настимир Ананиев, е има две висши образования – едното е от Грифит Колеж в Ирландия, другото от Американския университет в България. Завършил е престижното училище Кенеди в Харвардския университет. Бил е маркетингов директор за Централна и Източна Европа на най-големия частен колеж в Ирландия. В момента е предприемач и се занимава със собствен бизнес. От 2014 г. влиза активно в българската политика, след като е избран за народен представител в 43-то Народно събрание, а впоследствие става председател на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщенията. Ананиев е първият българин, който оглавява Политическия комитет на Централноевропейската инициатива, където членуват 18 държави от Европа. От 2018 г. е председател на партия Волт България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

07.03 2019 в 11:38

Европейски доходи? С НЕевропейска икономика от 7% земеделие, 23% промишленост, ама изнасяна вече в КУФАРИ, 70% услуги..
И пак - ЕВРОПАРИТЕ..
Връзваме бюджета с европарите - те влизат по-лесно, отколкото да развиваш икономиката, благосъстоянието и покупателната способност на народа!
Европарите - дават ни ги, що да не ги вземем! Но това те освобождава да правиш РЕФОРМИТЕ, които си обещал преди изборите! Малка подробност, за която се пише тук таме по медиите. Голяма работа, че си изпълнил две - три обещания, други две - три само донякъде, останалите две - три десетки ще ги повторим на следващите избори !!!
Ей ги де са.. Следващите избори, де..