"Воля" можело да подкрепи вота на недоверие

Георги А. Ангелов 17 януари 2020 в 12:36 2444 0

Драгомир Стойнев

На този етап, ако вотът на недоверие бъде внесен от БСП, има вероятност да го подкрепим, каза заместник-председателят на групата на "Воля" Кръстина Таскова след консултациите с БСП. Вчера ДПС заявиха, че ще подкрепят социалистите, които другата седмица внасят четвъртия си вот на недоверие с мотиви- водната кризата в Перник и вноса на боклуци.

Въпреки подкрепата от “Воля” вотът по всяка вероятност няма да мине. ДПС и БСП имат общо 104 народни представителите. С 12-е народни представители на Веселин Марешки опозицията би събрала 116 при необходими 121 за сваляне на кабинета. Ключови ще бъдат 6-те независими депутати от “Атака”, който се държат опозиционно в последно време. ГЕРБ и “Обединени патриоти” имат 116 гласа. БСП обаче не могат да разчитат на тях. "С независимите депутати мисля, че от днес може да ги наричаме - зависими", каза по техен адрес зам.-председателят на БСП в парламента Драгомир Стойнев.

"Изслушахме мотивите на БСП. Интересни неща ни споделиха. Искам да ви кажа, че тепърва, ако такъв вот на недоверие бъде внесен ще обсъдим конкретно. Мотивите са много повече от това, което те успяха да ни представят. Ще вземем нашето решение, ако такъв вот бъде внесен. Това, което ние наблюдаваме в последно време е, че ако министър Горанов каже, че намалява субсидията, те могат да променят своето решение. Те показват, че в някои отношения работят заедно с управляващите. Нека да изчакаме да бъде внесен вота", обясни съмненията на партията Таскова.

“Изключително продуктивен разговор. Експертен също така разговор. Всички техни зададени въпроси получиха отговор. Съгласиха се с проблемите, които ние всички виждаме, но помолиха за няколко дни размисъл", каза след срещата с “Воля” Стойнев. Попитан дали в БСП вярват, че депутатите на Марешки ще ги подкрепят, Стойнев каза, че ситуацията е кризисна и те преценяват дали ще дадат своята подкрепа за едно правителство, което генерира криза в почти всеки един сектори или ще решат да се върви към предсрочни избори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови