Волен Сидеров: Оставката на здравния министър е морален акт

OFFNews 01 ноември 2017 в 10:40 3029 1

Снимка БГНЕС, архив

Оставката на бившия здравен министър Николай Петров е морален акт, който не е присъщ на някои други министри и депутати. Това каза Волен Сидеров в кулоарите на парламента по повод трусовете във властта. Според Сидеров в управлението на Борисов няма компромиси.

Въпросът кой ще е новият здравен министър е в компетенциите на премиера. Няма значение дали ще е експерт или политическо лице. Нека, като има кандидати тогава да говорим с ГЕРБ, уточни лидерът на "Атака".

Сидеров коментира още, че здравната система е грешно изградена, защото болниците са трансформирани в търговски дружества. Според него системата трябва да е от смесен тип с дейното участие и контрол на държавата. Не може да има фирми посредници, които да купуват лекарства , а вместо това държавата трябва да направи заявка за необходимите медикаменти и да се грижи те да бъдат купени по най-изгодните начини.  В системата е проблемът, какъвто и министър да сложиш - все ще си тръгне, заяви още той.

Волен Сидеров определи темата за вота на недоверие като абсурдна. С нея те залагат на първичните сетива, на дразненето. Мнозинството е стабилно, вотът няма да мине, категоричен беше той

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!