Волен Сидеров иска всички договори на държавата с 'Трейс груп'

OFFNews 28 август 2018 в 13:19 2463 0

Председателят на парламентарната група на "Обединените патриоти" и лидер на "Атака" Волен Сидеров ще поиска всички договори, които през годините държавата е сключвала с „Трейс Груп Холд“.

Той ще поиска договорите от министъра на регионалното развитие Николай Нанков в първите работни дни на депутатите след лятната им ваканция.

Сидеров ще предложи и законодателни промени, които да въведат по-строг контрол в сферата на обществените, както и санкции за изпълнителите на сключените сделки. От "Атака" настояват и за връщане на държавата в основни дейности, от които "разни олигарси печелят за сметка на невинните жертви по пътищата".

"Атака алармира за „Трейс“ още от 2012 г., като за фирма, която обира всички поръчки и печели огромни суми", пише в прессъобщение от партията на Сидеров.

„Трейс Груп Холд“ е ремонтирала пътя край Своге, която ремонтира за 23 милиона евро участъка край Своге, на който загинаха 17 души. След трагедията се разбра, че Агенция "Пътна инфраструктура" и общината са подавали сигнали за некачествено строителство, но компанията не е предприела нищо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови