Волен праща заплаха за тестисите си в Прокуратурата

Елица Мартинова 06 януари 2014 в 14:45 6441 9

Волен Сидеров и Слави Бинев

Снимка БГНЕС, Архив

Волен Сидеров и Слави Бинев

Словесна разправа се разрази задочно в медиите между евродепутата Слави Бинев и лидера на „Атака“ Волен Сидеров. Нападките прераснаха в намеци за децата на Бинев и заплахи за здравето и тестисите на Волен Сидеров, заради които атакист № 1 ще сезира прокуратурата.

Сагата между бившите съпартийци започна малко преди Коледа – на 23 декември, когато лидерът на „Атака“ нападна от ефира на партийната си телевизия Alfa Слави Бинев.

„Ето ти го сега Славчо Бинев – един екземпляр, нали, преинтересен от ранните мутренски времена. То пък кой ли не го би него – Жоро Илиев ли не го пердаши и шамари, кой ли не го шамари. И сега си избива комплексите миличкият. (...) Другият стремеж е там има едно лице, дето сега го развеждат като плондир по телевизиите, иска евродепутатче да стане пак и е готов на всичко. Ще продаде децата си, дето се вика, защото това му е бизнесът на това лице“, каза тогава по адрес на Слави Бинев председателят на „Атака“.

Разгневен от думите на Сидеров, Бинев реши още ден по-късно да отговори на националиста пред агенция ПИК със следните думи:

Само един човек, който няма деца или не може да има, може да говори срещу деца и то на един прекрасен семеен празник, какъвто е Коледа. До момента се въздържах от нападки и си държах езика зад зъбите, но този път вече е лично. Този път се касае за децата ми. Нека, ако Волен е мъж, да ми каже къде да дойда, за да се разберем като мъже. Ако иска, да вземе и двама от депутатите си. Ще му размажа главата! Ще го разпльокам, а след това ще изкарам тестисите му през гърлото.

Непремереното изказване на Бинев стана повод за притеснение от страна на Волен Сидеров. От пресцентъра на партията днес уведомиха медиите, че възнамеряват да сезират Прокуратурата за думите на евродепутата.

"От биографията на това лице може да се направи съвсем обоснован извод, че ще извърши убийство. Предприел съм необходимите действия, като съм сезирал Главния прокурор на Република България г-н Сотир Цацаров за тези заплахи от страна на Славчо Бинев за престъпление по член 117, ал. 1 от НК и настоявам пред Главния прокурор да бъдат направени необходимите постъпки за снемането на депутатския му имунитет като евродепутат.

Настоявам за Вашето официално становище, редно ли е евродепутат да заплашва с убийство лидер на парламентарно представена партия и депутат от българския Парламент", пише в писмото си до медиите Волен Сидеров. Той настоява прокуратурата да поиска имунитета на Слави Бинев, за да го подведе под отговорност за изказването му.

 
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!