Войни не се водят по време на олимпиада, да внимаваме около 20 февруари, заяви бивш военен министър

OFFNews 15 февруари 2022 в 08:35 3400 2

Снимка Архив

Трябва да внимаваме около датата 20 февруари. Дотогава ще продължат руско-беларуските обучения на границата с Украйна. Тогава завършват и Олимпийските игри в Пекин. Традицията е по време на Игрите войни да се не водят. Мисля си, че, ако Русия започне нападение преди края на Олимпиадата, това няма да се хареса на Китай.

Това заяви бившият министър на отбраната Георги Панайотов по Нова тв. По думите му има три сценария за развитие на конфликта.

Първият вариант е по-леки военни действия, по-скоро хибридни, които да нарушат комуникациите в Украйна. Вторият вариант е да се влезе с войски. И третият вариант е пълномащабна война, обясни Панайотов.

Казват ни, че 16 февруари ще бъде денят на атаката. Ние ще превърнем от тази дата ден на единството, заяви президентът на Украйна Володемир Зеленски в обръщение към нацията, цитирано от АФП снощи. 

За съжаление прозорецът за дипломатическо разрешаване на конфликта се затваря. Въпреки че германският канцлер беше в Киев, а днес е в Москва, Русия продължава да трупа войски по границата с Украйна, каза още Панайотов днес. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

15.02 2022 в 10:38

А преди това - до последния грузинец.

Много слабо като за военен министър. Сигурно затова е бивш.
Олимпиадата свършва в края на март - тогава ще свършат олимпийските игри за инвалиди. И за тогава Китай обещава да публикува някакво си свое виждане за новия световен ред. Та, сигурно тогава и ще се реши тоя въпрос. Това обаче е твърде много време, всеки ден в който руснаците не нападат никого, носи огромни икономически и политически загуби главно на Щатите, но и на всички пишман натовци. Затова е и истерията.

605

1

Напчо

15.02 2022 в 09:19

Още един голем разбирач. По време на олимпиада само гърците не са водили войни. Американците обаче водят. До последния украинец.