ВМРО: В Турция изборите се манипулират грубо от сутринта

OFFNews 04 април 2021 в 12:11 2759 0

Пред секция в Ескишехир.

В Турция изборите се манипулират грубо от сутринта – плакати пред секциите, открита агитация на турски и пълни автобуси с „избиратели“. Това са малка част от нарушенията, които наблюдателите ни констатират, съобщават от ВМРО.

Партията вече е внесла няколко сигнала до Централната избирателна комисия.

Българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки, който от вчера е в Турция, публикува във фейсбук справка за "безобразията, които се случват във всички градове, в които има секции".

Ето какво написа той в социалната мрежа:

Още няма 9:00 часа, уважаеми съратници, а първите официални жалби за изборни нарушения в Турция вече са факт. От всички тридесет и пет изборни секции идват едни и същи тревожни сигнали.

Предизборни агитационни материали на турската етническа партия са пред и около секциите, разговори в секцията на турски език, попълване на декларациите, които трябва да се попълнят саморъчно от други лица.

В една от секциите в Ескишехир, избирател излезе от секцията с отворена бюлетина и на турски език попита къде да „хвърли“ за турската етническа партия. В Текирдаг в момента активността е по-висока от някои секции в София.
Същевременно в Кърджали „избиратели“ пристигат с платен билет и ПСР тест, празни от памтивека махали се оказват с избирателни списъци от по сто и повече човека.

Досещате се от кого са платени „безплатните билети и ПСР тестовете“. От турската държава.
И избирателите тук, и изборните туристи с платени гласове по Кърджалийско нямат никаква връзка, никакво отношение към Отечеството.

В голямата си част не са родени в България, не знаят български език, не си плащат данъците в България. На няколко години ги подкарват с тоягата към урните. Това е същинската „пета колона“ на турската държава в България.
Припомняме, че преди години именно патриотите в парламента се преборихме секциите в Турция да бъдат ограничени до 35, за да се прекрати порочната практика чужда държава да се намесва грубо в българския политически живот. През 2017 г. отново ние въведохме практиката за попълване на декларациите за гласуване зад граница вътре в секционните комисии. За съжаление за тези избори представителите на всички партии в ЦИК допуснаха отново гласуването с предварително попълнени декларации, с което допуснаха хора, които дори не говорят български, не могат да четат и пишат, да гласуват в Турция и да решават съдбата на България. Единствено против това беззаконие се произнесе и гласува представителят на ВМРО.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови