ВМРО се отказа да участва във вота на 2 април

OFFNews 26 февруари 2023 в 13:51 3250 3

партия

Снимка Архив

ВМРО

ВМРО няма да участва в предсрочния парламентарен вот на 2 април, макар че вече се регистрира в ЦИК, съобщиха от партията в изпълнение на решение на Изпълнителния комитет.

Това се случва няколко дни след като се разбра, че общи листи с "Български възход" на Стефан Янев няма да има, тъй като двете формации не успяха да се разберат за приоритетите.

ВМРО ще бойкотира изборите с кампания, защото смята, че те са безсмислени, "когато чужди посолства и маргинален вот диктуват българската политика".

"Две години едни и същи политически партии се възпроизвеждат в Народното събрание, харчейки милиони левове за кампании и избори. Две години политически импотентни проекти се боричкат за власт. Две години - тържество на политическия егоизъм", пише в позицията на ВМРО, управлявала заедно с Бойко Борисов като част от коалиция "Обединени патриоти".

Според партията на Красимир Каракачанов България е обект на външен натиск и опити за намеса във вътрешните дела.

"Европа ни натисна за Македония. Зад океана ни принудиха да купуваме нови самолети и да допуснем бойни части на наша територия. Русия ни размахва пръст и подкрепя партия в нашия парламент. Турция организира избори и праща в Народното събрание колкото си иска депутати от ДПС. Дори нашата югозападна съседка претендира за "македонско малцинство", а по улиците на старата българска столица Охрид бият българи", се казва още в декларацията.

И се призовават "всички патриоти да изразят своя протест чрез активно гласуване с "Не подкрепям никого".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2070

3

НЕМА ТАКЪФ

27.02 2023 в 07:45

От много борба за власт , тея " родолюбци " създадоха "из-въз- прераждане " !

2073

2

Johnny B Goode

26.02 2023 в 16:16

Празна чантичка Била...