ВМРО сама на изборите, но ще прави патриотична платформа

В листите за вота ще има много места за гражданска квота, заявиха от партията

OFFNews 05 февруари 2021 в 10:41 2990 0

ВМРО ще се яви сама на парламентарните избори. Решението е продиктувано от структурите на партията. 

Това каза организационният секретар на партията Юлиан Ангелов в куоарите на парламента. Коалиционните партньори от НФСБ са уведомени за решението ни, благодарим за съвместната ни работа, допълни Ангелов. Няма различия в коалицията "Обединени патриоти", но ВМРО се развива, ще продължим със своя визия за бъдещето на патриотичното движение, обясни Искрен Веселинов. 

Идеята е патриотичното движение да се превърне в гражданска платформа, в която да изразяват мнението си всички, които бранят исконните български ценности. В платформата ще бъдат привлечени политически и граждански организации, стана ясно от думите на Веселинов.

Самостоятелното явяване е мотивирано като желание от структурите и ръководството с много добрите резултати, които ВМРО направи на изборите за Европейски парламент и на местните избори през 2019 г., на които се яви самостоятелно. На евроизборите войводите вкараха двама представители в ЕП – Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков. А на местния вот ВМРО удвои по места представителството си в общинските съвети, като се пребори и за ключови кметски места като Сандански, Елин Пелин, Трявна, Каварна и др., подчертават от ВМРО. 

Смятаме, че ВМРО ще е новата патриотична алтернатива и ще обедини граждански платформи. Искаме да разширим патриотичното влияние чрез включване на голяма гражданска квота в листите си с кандидати за народни представители, обявяват още от партията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews