ВМРО откри намеса на турските спецслужби и "Сивите вълци" на конгреса на ДОСТ

OFFNews Последна промяна на 10 април 2016 в 18:12 5968 8

Снимка Сергей Антонов

"ДОСТ на Местан води България към босненски или македонски сценарий на религиозно и етнически разделено общество. Партията не е евроатлантическа, а протурска. Не е демократична, а е османска, не е либерална, а проислямистка. ВМРО винаги е била срещу всякакви партии на етническа и верска основа у нас."

Това е позицията на ВМРО, провокирана от днешното учредяване на партията на Лютви Местан.

"Неслучайно сред гостите на учредителния конгрес на новата партия на Лютви Местан е турският посланик Сюлейман Гьокче. Там е и заместник-председателката на Партията на справедливостта и развитието на Ердоган - Фатма Бетюн Сеянкайъ. Тя предаде поздрави от турския премиер Давутоглу. Именно Ахмед Давутоглу е автор на псевдонаучната доктрина на новия османизъм, която заедно с ислямизма се стреми към турско влияние в някогашните османски предели." - пише в становището на ВМРО, изпратено до медиите в неделя следобед.

В позицията се посочва още: "Скандал предизвика репликата на Семир Ялчън, заместник-председателя на Партията на националистическото действие, която е тясно свързана със Сивите вълци. Ялчън поздрави с думите: „Където и да се говори турски език, за нас това място е част от нашата родина“.

Местан заяви, че партията му е нова, либерална, откровено НАТО-вска и европейска и ще служи на българските граждани и избирателя. В същото време обаче в Турция режимът на Ердоган затваря медии, съди журналисти по специално законодателство, изнудва Европа заради имигрантската вълна и предизвиква все по-голямо негодувание по света с експанзионистичната си политика и топли връзки с Ислямска държава. На този фон Лютви Местан явно се старае да получи максимална подкрепа – на конгреса имаше представители на изселнически организации, които, както е известно, се финансират от министерството на външните работи на Република Турция. Те се използват от специалните служби на Турция като инструмент на турската външна политика за налагане на влияние на Балканите - коментират от ВМРО.

"Сред гостите са и представители на посолствата на Украйна и Полша – очевидно, за да се подчертае пропагандната теза на Местан, че става дума за противопоставяне на руско влияние у нас. На събитието е и Наим Сюлейманоглу, печелил медали за България с името Наум Шаламанов. Знаково пък беше изказването на скандалния Хюсеин Хафъзов. Всичко това свидетелства, че тази партия ще е откровено зависима от външни сили" - пише още в позицията.

ВМРО призовава "всички български партии да потърсят път към турскоезичните български граждани. В противен случай, една, две или няколко етнически партии трайно ще отделят тези хора от политическия процес в България."

ВМРО призовава "българския съд, който предстои да разглежда документите за регистрация на тази протурска партия, да не позволява появата на поредния троянски кон в България – политически субект, който ще отстоява чужди интереси."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.04 2016 в 00:47

Поздравявам всички гласували за Атака и Бареков!

10.04 2016 в 23:59

То и ВМРО не е каквото беше, преди гърмеше та чак първата световна подпали, а сега само се оплаква по сайтовете.

10.04 2016 в 22:04

Ами работата е проста.НЕ СЕ РЕГИСТРИРА В БЪЛГАРИЯ!НЯМА ПРАВО ДА УЧАСТВА В ИЗБОРИ!

10.04 2016 в 22:01

ДПС се разширява (има дял от редактирания вот, който по разбираеми причини не ползва) та се разделя стратегически. Следващия път вместо второ ДПС, което и те знаят че би било червена лампа за робите, ще има две партии които с общ брой депутати уж различни по идеология ще работят заедно гласувайки с герп и бсп ако има още какво да се гласува и граби за да се държи народът беден, необразован и безсилен

10.04 2016 в 21:33

В момента няма значение дали ВМРО са едни или други!
В момента ВАЖНОТО е, че Турция се меша във вътрешно политическите процеси, стреми се да де-стабилизира страната, и да ВЪВЕДЕ ТУРСКО УПРАВЛЕНИЕ!!!
Не трябва да се разделяме в такова време, а да се обединим, И ДА ГИ ИЗГОНИМ!
Единствените, които не искат да се противопоставим на ТУРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ, Ще са самите Турски поданици, на които им се плаща за да разсейват обществото!
Не се поддавайте, ами се противопоставяйте на тях! Не се оставяйте да ви поробят отново!!!

10.04 2016 в 20:32

Сокола като верен руски агент пак е изпратил верните си кучета от ДС да полаят малко в информационното пространство.

10.04 2016 в 19:31

В случая ВМРО са прави ! не ми се мисли какво й се пише на България с османистка партия под контрола на Анкара ! "Охридски" сценарий за подялба !

10.04 2016 в 19:07

ВМРО нали точно на тоя постоянен лай се крепи толкова години?