ВМРО: Не е важно кой е започнал пръв, а кой ще спре пръв

OFFNews 03 септември 2020 в 10:54 2765 2

Вчерашният ден бе апотеоз на политиката на изгорените мостове. Логичен завършек на сблъсъка на егоизми - лични и партийни, които изчисляват хората просто като пионки в шахматната дъска на власт. 

Това заяви от трибуната на Народното събрание съпредседателят на ПГ „Обединени патриоти" и заместник-председател на ВМРО Искрен Веселинов по повод ескалирането на напрежението по време на протестите във вчерашния ден, при които има много пострадали служители на реда и задържани граждани. 

Веселинов е категоричен, че институциите заедно образуват държавността - имат обща работа и трябва да си говорят, а не да воюват помежду си, защото жертва в такава война е националното единство.

Не е важно кой е започнал пръв, а кой ще спре пръв и ще подаде ръка, посочва заместник-председателят на ВМРО.

Протестът започна като реакция на хората срещу нещо, което бе възприето като посегателство на една институция над друга, и бързо бе „усвоен". Превърна се в оръжие на стари и нови политически муцуни в борбата им за власт. Отделно силите в сянка, които имат засегнати икономически интереси. Ако допуснем тая конфронтация да продължи, представителната демокрация става излишна. Изборите няма да решават нищо - просто протестиращите ще стават управляващи, а управляващите - протестиращи. Трябва смяна на системата, на правилата, подчертава той. 

Искрен Веселинов е убеден, че е необходима нова национална кръгла маса, която да върне диалога в политиката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови