ВМРО на протест пред парламента срещу промените на изборните правила

OFFNews 28 април 2021 в 08:17 3664 1

ВМРО организира протестна акция днес пред Народното събрание "срещу безпринципната и опасна ревизия на изборните правила, които „новите“ депутати възнамеряват да гласуват и на второ четене тази седмица". 

В пълно съгласие представителите в 45-ото НС приеха отпадането на броя секции в страните извън ЕС, с което върнаха водещата роля на етническата партия ДПС и Ердоган в българския политически живот, заявяват от ВМРО.

Какво още се променя в Изборния кодекс вижте ТУК.

"В правната комисия „Демократите“, „Мутрите“ и хората на Слави тенденциозно отнеха правото на ВМРО да има свои представители в секционните комисии и РИК-овете. Право, което ни се полага като партия с двама представители в Европейския парламент. Това ние като част от 44-ото НС не си го позволихме спрямо ДБ, да речем. Защото за нас политиката е въпрос на чест, морал и честни правила на провеждане на изборите", пишат още от ВМРО. 

Според тях "новите лица на българския парламентаризъм обаче очевидно разбират доста повратно избора на народа и с откровен реваншизъм вървят към нещо много опасно – диктат в името на собственото си политическо оцеляване".

Какво следва оттук нататък – отмяна на чл. 1 от Конституцията и провъзгласяването на депутатските им мандати като безсрочни и унаследяеми. Това, госпожи и господа, не е демокрация, не е парламентаризъм. Това е необолшевизъм по Сталин!", завършват позицията си от ВМРО. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!