ВМРО издига Милен Михов за кандидат президент и Мария Цветкова за вицепрезидент

Георги Ангелов Последна промяна на 05 октомври 2021 в 17:46 1529 0

Снимка ВМРО

Милен Михов

ВМРО издига Милен Михов за кандидат президент и Мария Цветкова за вицепрезидент, съобщиха от партийния пресцентър. Михов е номинация за кандидат-президент на Националния младежки комитет на ВМРО и българи от Македония, която е приета единодушно на днешното заседание на Националното ръководство. Решението е взето след обсъждане на още пет кандидатури.

Михов и Цветкова открояват няколко основни приоритета, по които ще работят:

- Гаранция за националния суверенитет и възможността да се отстоява националният интерес;

- Силна армия и отбрана - продължаваме възраждането на Българската армия. Тя е гарант на суверенитета на страната и за възможността България да отстоява националните си интереси и границите си като лидер на Балканите;

- ВМРО иска смяна на правилата – нова Конституция и разширяване на президентските правомощия. Народът иска промяна, а получи подмяна!

- Нито крачка назад от правата на българите в Македония, Западните Балкани и навсякъде по света;

- Защита на традиционното семейство и на националните и християнски ценности. Нужна е Стратегия за преодоляване на демографската катастрофа;

- Енергийната сигурност е част от националната. Трябва спешно преразглеждане на „Зелената сделка“, изграждане на АЕЦ „Белене“ и гарантиране на големите енергийни проекти, които носят полза за България.

Доцент д-р Милен Михов – семеен, с три деца и с трима внуци. Преподавател по Нова история във ВТУ, със специализация по темата „Македонски въпрос“. Депутат в 43-ото и 44-ото Народно събрание, заместник-председател на Комисията по образование и наука. Помощник-ректор на Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“ в периода от 2007 до 2021 г., ръководител катедра „Нова и най-нова история на България“ (2011-2014).

Заместник-председател на ВМРО. Председател е на ретро клуб „Трабант“ – Велико Търново. Член на регионален клуб „Традиция“ – Велико Търново и клуб „Братя по оръжие“.ни от баща му, който е бил офицер в БНА.

Мария Цветкова е семейна с едно дете. Завършила СУ „Св. Климент Охридски“ със специалност магистър по международна журналистика и НСА. Журналист с 20-годишен телевизионен опит в новини и публицистика. Режисьор и сценарист на документалната поредица „Помни войната 1915-1918“, посветена на героизма на българския воин по време на Първата световна война. Народен представител в 44-ото Народно събрание. Заместник-председател на Комисията по културата и медиите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови