ВМРО иска от вътрешния министър проверка за побоя в Асеновград

OFFNews Последна промяна на 29 юни 2017 в 11:08 2031 0

ВМРО иска министърът на вътрешните работи Валентин Радев да разпореди проверка на случая в Асеновград, "при който тълпа цигани биха група граждани". 

Задържаните са само 8 лица, което е липса на твърдост от страна на служителите на реда, се казва в текста на писмо, изпратено до МВР шефа от Карлос Контрера – общински съветник от ВМРО в София и член на Организационния съвет на партията. 

Контрера дава за пример и друг случай, където на видеозапис от камера в хранителен магазин в Борован се вижда как двама цигани пребиват служител на РУ – Бяла Слатина. Това поставя тежкия въпрос щом престъпниците нямат страх и респект от служителите на МВР, тогава какво ли ще предприемат спрямо обикновени граждани, твърди съветникът.

Според него на подобни случаи трябва да се отвръща цялата строгост на закона, защото циганския криминален контингент се е самозабравил и води съществувание над и въпреки държава и държавност.

Не бива да се прави компромис в името на някакво уж мирно съществуване, пише Контрера.

Контрера призовава министър Радев да бъдат отправени силни политически послания и да се демонстрира воля за противопоставяне срещу системното и дразнещо беззаконие особено в малките населени места.

Трябва ясен сигнал, че ще се използва и е задължително да се използва сила в такива ситуации. Трябва и ясна и едностранно изразена политическа подкрепа за служителите в МВР да прилагат сила в подобни случаи – с други думи да се даде кураж на редовия състав да натисне бандитите, пише в заключение Карлос Контрера. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови