ВМРО и ГЕРБ постигнали съгласие: детски за 'бедните' и данъчно облекчение за 'богатите'

OFFNews 18 ноември 2020 в 09:54 3358 3

Управляващите партии ГЕРБ и ВМРО са постигнали съгласие по спора си за детските добавки. Това стана ясно от пост във Фейсбук на съпредседателя на ПГ на "Обединени патриоти" Искрен Веселинов. 

Преди дни ГЕРБ се отказва от първоначалното си намерение за универсални детски надбавки и връща подоходния критерий. Бе обявено, че спестените пари ще отидат за допълнително увеличение на заплатите в МВР с още 5%, а частично от тях и обещаната от здравния министър добавка от 600 лв. към заплатата за всички лекари. 

Малко след това от ВМРО заявиха, че няма да подкрепят запазването на доходния критерий за месечните помощи.

Веселинов съобщи, че с финансовия министър Кирил Ананиев е договорено всички деца да получават подкрепа от държавата. Той обясни, че се върви към втори вариант, предложен преди дни - семействата с ниски доходи да бъдат подпомагани с детски надбавки, а всички останали да получат данъчни облекчения в същия размер. 

Ето и целия му пост: 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2900

3

Руми Лазарова

18.11 2020 в 14:58

Невежество и хаос. И тако, и вако, и на лЕво на десно, и по-торе, и по-долЕ. Не си заслужава да се коментират тези смешници, които си сменят тъпото мнение на половин ден. И сега намериха този посредствен човечец НЕискрен да се прави на експерт.

Между другото, какво стана със спечелените пари от алъш-вериша с паспортите (над половин милион) и далаверата на пишман войводата, тлъстия агент Иван? Мисли ли, че му се е разминало?

И като всеки "мъдър" политик с плик на Билла в ръка съжалява, че не е помагал с тежката си артилерия при тъпотията на онова гейче джабазки, който от централата на ВМРО посред нощите хвърляше бомбички и теглеше пожарникарския маркуч (дали не беше боковия, с който оправя европейските държавници с 200, както сам се хвали?).

ОСТАВКА!

6589

2

stanimir_13

18.11 2020 в 11:50

По-голяма простотия, няма как да се роди.

3021

1

Котарак

18.11 2020 в 11:43

Управлението на сегашното правителство начело с тиквата е безаналогово. Преди години плюехме разни правителства и министри. Сега ми се струва, че са били суперексперти в сравнение с тая бездарна сган!