ВМРО: Ако РС Македония оттегли Гарванлиев от Евровизия, другата година България ще го изпрати

OFFNews 19 март 2021 в 09:57 5359 0

Ако Република Северна Македония оттегли Гарванлиев от Евровизия, другата година България ще го изпрати. Това обяви ВМРО в съобщение до медиите по повод информации, че представителят на Македония в конкурса е обект на нападки заради клипа на песента си.

Известно е, че Васил Гарванлиев е с български произход и има български паспорт. Скандал около него избухна зарафи факта, че за момент в клипа към песента му Here I Stand се появяват цветовете на българския флаг. 

Антибългарската вълна и омразата, които се изсипаха върху певеца с българско гражданство показват, че нашата неотстъпчивост за членството на страната в ЕС е напълно правилна, коментира ВМРО.

"Нека припомним, че назад в годините представители на всички други етнически общности на територията на страната са били участници в същия този музикален форум. Калиопи - влахиня, Тияна Дапчевич - гражданка на Сърбия, Адриан Гадза - албанец, Есма Реджепова – циганка. Нека обърнем внимание и на още един факт – албанското знаме, което се вее над много обществени сгради и лични имоти из цяла Македония, което също не е проблем за никого там. Защо само българинът Васил Гарванлиев и българското знаме се оказаха „скандални“ за Скопие? За нас отговорът е ясен и той е продиктуван от измислената македонистка идея и неспирните опити от страна на политиците там да манипулират историята и да използват за репресии българското самосъзнание. Подобни извращения срещу българите, на каквито ставаме свидетели днес, са били правени и в мракобесните години след Коминтерновското предателство срещу България и българите от Пиринския и Вардарски край след 1944 г.
Нека припомним и още нещо на братята ни от онази страна на границата. Живеем в 21-ви век, Югославия не съществува и, ако те искат да станат част от Европейския съюз трябва да забравят великомакедонистката идея и фалшивата „македонска нация“, изкуствено създадени в болшевишката лаборатория на Сталин, с помощта на Георги Димитров в полза на Тито", се казва в позицията на партията.

"И ако се стигне до оттегляне на младия певец от конкурса, то ние ще призовем България да го изпрати като свой представител следващата година", добавят "воеводите".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови