Вместо дебат за бюджета - циркове и маски в парламента от ВОЛЯ (видео)

Николаос Цитиридис 30 ноември 2017 в 11:04 5596 7

Веселин Марешки и депутатите от ВОЛЯ не са много заинтересовани от бюджета за следващата година. Вместо да са в зала и да участват в дебатите, парламентаристите му днес се разхождаха в Народното събрание с медицински маски и искаха оставки.

Първо депутатите на ВОЛЯ влязоха в зала с маски в знак на протест срещу "покварата" и "заразата" на проф. Иво Христов и Вежди Рашидов. От трибуната на парламента Марешки поиска оставката и на двамата заради изказването на социалиста за "дебилите" и бившия културен министър за "чепа за зеле".

Вежди Рашидов се качи на трибуната на парламента след Марешки и се извини за това си исказване: "Изпуснах се. Не съм го мислил. Правя грешки, но намирам достойнството да ги реша", каза депутатът от ГЕРБ.

Отговорът на БСП дойде от Драгомир Стойнев, който поиска ВОЛЯ да бъдат отстранени. "Вземете мерки, това е недопустимо в парламентарна република и член на ЕС. Хората трябва да имат поне елементарно възпитание. Това не е пазар или аптека", каза бившият енергиен министър.

Циркът на ВОЛЯ от залата се пренесе в кулоарите на парламента, когато дадоха брифинг.

На него те изведнъж рязко промениха тона си - Марешки каза, че повече няма да иска оставката на Христов и Рашидов, но все пак ще се пази от покварата и заразата.

Лидерът на ВОЛЯ се заяде и със Слави Трифонов, който казал, че целият ни капацитет се изнася в чужбина. Обиден, Марешки риторично попита "Е, а ние?".

Патриотично, Марешки накрая призова "да изметем тази пасмина".

Лидерът на ВОЛЯ все пак трябваше да се занимае с темата на бюджета, след журналистически въпрос относно предложението на неговата партия за намаляването на субсидията за извънпарламентарните партии от 11 лева на 1 лева.

Формациите в парламента пък щели да си запазят по-голямата сума. Това ще се гласува днес в Народното събрание, а откъде дошла идеята за подобно предложение, Марешки отговори:

"Искаме да създадем равнопоставеност. А и при всяка възможност парите за партиите да се намалят, ние ще го подкрепим", каза Марешки.

Не става ясно за каква равнопоставеност става въпрос, но пък лидерът на ВОЛЯ беше убеден, че при приемането на подобна промяна дори партии като ДСБ ще взимат субсидия - това обаче не е вярно, тъй като ДСБ на последните избори се яви в коалиция и субсидия няма да получава, колкото и Марешки да иска и бори за това. Единствената партия, която ще бъде ощетена от подобна промяна, е "Възраждане" на Костадин Костадинов. Марешки има лична вражда с него, която се води в съда. Въпреки това, той отрече предложението да е направено по лични мотиви. "Тези твърдения ги правят хората с лични мотиви", допълни лидерът на ВОЛЯ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6947

7

theprofet

30.11 2017 в 13:13

Само Кънев прояви достойнство и напусна. Ако се възхищаваш на другите двама (доньовите герои), значи групата "80" те зове!!!

17156

6

aviatora

30.11 2017 в 13:11

Това ако е парламент, кажи му здраве. Маймунарника в Борисовата градина е 100% по цивилизовано място от този маймунарник. Убееееееееееееееееее

10571

4

Hissarion

30.11 2017 в 12:31

Като говорим за псевдо-опозиция, те Кънев и Димитров бяха с един крак в управлението, с другия в опозиция.

6947

2

theprofet

30.11 2017 в 11:44

Обиден, Марешки риторично попита "Е, а ние?".

МУАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА

Вие драги, сте най-долното нещо сполетяло България в 21-ви век! Заедно с цялата МИЛИЦИОНЕРСКО-ДОНОСНИЧЕСКА паплач в тоя парламент!!!
Пропомни си някой от МИЛИЦИОНЕРСКИТЕ вицове от соца и ще разбреш какви сте вие и колко ви е умствения багаж!!!

12779

1

Немец

30.11 2017 в 11:43

...мале,мале,мале какъв срам....в Парламента винаги е имало боклук,но тези копаят дъното,както и дебилите които са ги избрали там.....,а те са доста повече от 80 %.....
 
X

Да помогнем на украинските деца!