Владислав Панев: Кабинетът ще получи подкрепа в пленарната зала

OFFNews 05 юни 2023 в 19:03 1531 2

Панев

Снимка БГНЕС

Владислав Панев

Тонът в президентството днес (когато Румен Радев получи папката със структурата на кабинета на ПП-ДБ) беше съвсем различен от миналата седмица, защото е ясно, че мандатът ще бъде гласуван успешно в Народното събрание утре и оттам нататък е нужно да се мине в работен порядък, включително в отношенията си с президента.

Това обяви зам.-председателят на депутатската група на "Продължаваме промяната-Демократична България" Владислав Панев пред БНТ.

Той изброи и темите, по които цари единомислие между партньорите - влизането на страната ни в Шенген и приемането на законите по Плана за възстановяване и устойчивост.

"Това ще са темите и в разговорите ни с президентството през следващите месеци. Независимо, че ролята на президента ще е съвсем различна, много по-минимална, отколкото сме свикнали през последните 2 г. да я виждаме", обясни Панев.

И изрази пълна убеденост, че кабинетът ще получи подкрепа утре в пленарната зала.

"Всички сме настроени на вълна, че ще има редовен кабинет и какво ще прави той и парламентарното мнозинство през следващите месеци. Защото това е важното за България, а не просто как ще приключи утре гласуването. Трудното започва след утре", подчерта Владислав Панев.

По думите му има ясна програма на правителството и ако тя се осъществи успешно, от него ще има смисъл за България.

"Очаквам всичките гласувания да минат успешно и да се поздравим с редовен кабинет", каза още Панев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

2

alfakentavur

06.06 2023 в 07:12

Да. Например вадят лист от тетрадка от 60-те години с контролно, което "доказва", че Денков веднъж е получил двойка в училище или университета.

22547

1

dolivo

05.06 2023 в 19:52

Чакам компромат от последната минута