Влади Въргала: Цветан Василев замества държавата

OFFNews 18 юни 2014 в 07:48 11583 41

"Хората знаят, че Василев е богат, а богатият е мразен, но те не го познават като човек. Този човек е едно явление, един човек, който наистина е много широко скроен, той подпомага сфери в обществото, за които държавата нехае, той замества държавата и ви казвам, че в момента този човек е подложен на една манипулация."

Това заяви пред Нова тв Владислав Карамфилов - Влади Въргала, говорител на т. нар. "граждански комитет" в защита на председателя на Надзорния съвет и основен акционер - лично и чрез фирми - в Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев.

Комитетът се появи в резултат на разрива в отношенията между Василев и медийния магнат и депутат от ДПС Делян Пеевски. В скандала бяха хвърлени обвинения (чрез прокуратурата) в опит за убийство на Пеевски, което било поръчано от банкера, от "Булгартабак" закриха сметките на дружеството в КТБ и заплашиха със съд ръководството на банката заради "недоказани твърдения". БНБ също се намеси в опит да успокои обстановката и чрез прессъобщение заяви, че КТБ е стабилна банка.

В студиото на Нова бяха двама от представителите на комитета - Тити Папазов и Влади Въргала. И двамата бяха категорични, че не защитават просто Василев, който бил "фундамент в държавата", а и банката.

"Не знам какво ще стане с Цветан Василев, може да е руски проект, може никога да не се върне в България, на такова ниво, каквото е той, може много лесно да бъде шитнат, защото е нарушил нечий баланс, за новия блок, за парите", каза още Въргала. В същото време през последните години се видяло, че "Делян Пеевски е недосегаем".

"Ненормално е поведението на държавата, на прокуратурата, ненормално е да няма реакции", каза Тити Папазов, който обясни, че банкерът не е споделял с него нищо за конфликта си с Пеевски. За последно Папазов и Василев се видели на 5 юни, когато били заедно на концерта на БТР.

Папазов упрекна и медиите за написаното срещу Василев и КТБ. В медиите положението било "катастрофално".

Той обаче не можа да обясни защо тъкмо сега реагира срещу написаното във вестниците на Нова българска медийна група.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!