Quantcast

Влади Въргала: Цветан Василев замества държавата

OFFNews Последна промяна на 18 юни 2014 в 07:48 10832 41

"Хората знаят, че Василев е богат, а богатият е мразен, но те не го познават като човек. Този човек е едно явление, един човек, който наистина е много широко скроен, той подпомага сфери в обществото, за които държавата нехае, той замества държавата и ви казвам, че в момента този човек е подложен на една манипулация."

Това заяви пред Нова тв Владислав Карамфилов - Влади Въргала, говорител на т. нар. "граждански комитет" в защита на председателя на Надзорния съвет и основен акционер - лично и чрез фирми - в Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев.

Комитетът се появи в резултат на разрива в отношенията между Василев и медийния магнат и депутат от ДПС Делян Пеевски. В скандала бяха хвърлени обвинения (чрез прокуратурата) в опит за убийство на Пеевски, което било поръчано от банкера, от "Булгартабак" закриха сметките на дружеството в КТБ и заплашиха със съд ръководството на банката заради "недоказани твърдения". БНБ също се намеси в опит да успокои обстановката и чрез прессъобщение заяви, че КТБ е стабилна банка.

В студиото на Нова бяха двама от представителите на комитета - Тити Папазов и Влади Въргала. И двамата бяха категорични, че не защитават просто Василев, който бил "фундамент в държавата", а и банката.

"Не знам какво ще стане с Цветан Василев, може да е руски проект, може никога да не се върне в България, на такова ниво, каквото е той, може много лесно да бъде шитнат, защото е нарушил нечий баланс, за новия блок, за парите", каза още Въргала. В същото време през последните години се видяло, че "Делян Пеевски е недосегаем".

"Ненормално е поведението на държавата, на прокуратурата, ненормално е да няма реакции", каза Тити Папазов, който обясни, че банкерът не е споделял с него нищо за конфликта си с Пеевски. За последно Папазов и Василев се видели на 5 юни, когато били заедно на концерта на БТР.

Папазов упрекна и медиите за написаното срещу Василев и КТБ. В медиите положението било "катастрофално".

Той обаче не можа да обясни защо тъкмо сега реагира срещу написаното във вестниците на Нова българска медийна група.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.06 2014 в 14:00

Вие ме убихте, Капитал, Дневник, Медиапул били най-добрите медии, да според вас,щото това ви е работата ;) Истината е далеч по-различна.

18.06 2014 в 12:29

поправка: Научи се...

18.06 2014 в 12:27

Към тролът Миро,
Kаучи се смислово правилно да построяваш изреченията си.
Пример : ..."Станчева колко благоразумно изрежда медиите на Прокопиев и Цветелина Бориславова и ги славослови." ...
Ако обаче не се сещаш какво имам пред вид, попитай по-вещ и четящ човек -
...помощ от публиката: айде от мен да мине - тук неуместно използваната дума е "благоразумно"

18.06 2014 в 12:09

Не ме увещавай и не се опитвай да ме манипулираш -имам глава на раменете си и тя обикновено е научена да отсява информацията и да търси сама отговорите. Това са моите преценени и взети решения ,пък ти както щеш...
Халал да са ти 30-те сребърника, дано да не те изяде съвестта след време, ако я имаш, де

18.06 2014 в 12:04

Станчева колко благоразумно изрежда медиите на Прокопиев и Цветелина Бориславова и ги славослови. И тролчетата им също. И те са същите като на дебелата свиня медиите - едно и също са, двете страни на един медал.

18.06 2014 в 11:50

Въргала, Папазов и т.н. по нищо не се различават от циганите, на които БСП и ДПС плащат, за да гласуват правилно. Парите, дадени за благородна кауза по никакъв начин не могат да бъдат индулгенция за всички деяния на дарителя. Ако един убиец даде пари за лечение на болното ти дете, това прави ли го по-малко убиец???? И да попитам... защо през 1999 г. Хилъри Клинтън върна чека, даден й от Дарина Павлова (съпругата на Илия Павлов) за подпомагане на нейната сенатската й кампания? Това е хора, става дума за чест и принципи!... който ги има.

18.06 2014 в 11:48

...и малоумни тролчета, най-интелигентните и добри коментари и анализи на политическата ситуация в страната и в света са точно във вестниците Капитал, Дневник и Медиапул. Сал те останаха да противостоят демократично срещу промиването и чалгаризацията на мозъците български - другите вестници са просто жълти издания, без много мисъл. Изключително рядко се появяват добри анализи другаде, а няма и как, като по-голямата част от пресата е купена и се разпространява от Пеевски.

18.06 2014 в 11:37

Политическата репресия и ДПС-рска бухалака започна да действа. Вече са натиснали и БНБ заради това, че каза, че КТб е стабилна - подуправителят на БНБ и ръководител на управление „Банков надзор“ Цветан Гунев е обвиняем за престъпления по служба.
Твърди се, че банкерът е нарушавал интересите на българските граждани и държава. АХАХАХАХА!!

18.06 2014 в 11:34

Миро,
Аз нямам господар,така че не ме обиждай, като ме наричаш трол, защото никой не ми плаща за политическата ми ориентация и убеденост, още повече, че това, в което ме обвиняваш е под моето достойнство.
Използвам името си и стоя зад всяка своя дума, защото вярвам категорично, в това което съм написала

18.06 2014 в 11:21

Не правят нищо лошо, като изказват подкрепа.