Вицето на Тръмп идва у нас до края на годината, съобщи Бойко Борисов

OFFNews 16 февруари 2019 в 15:58 2873 1

Снимка Пресцентър - МС

Вицепрезидентът на САЩ Майкъл Пенс ще посети България в края на годината, съобщи премиерът Бойко Борисов след среща с Пенс по време на Мюнхенската конференция по сигурността, която се провежда в момента.

Вицето на Доналд Тръмп благодарил на България за това, че е изключителен партньор, разказа Борисов, цитиран от агенция "Фокус". Двамата разговаряха по актуални политически въпроси.

"Говорихме си много за международни отношения. За Венецуела, за региона, за успешното ни европредседателство. За F-16 единственото, което си говорихме, е че неговият син е летял на F-35. На тема F-16 ще разговаряме официално, имаме мандат от парламента", добави министър-председателят след срещата.

"По никакъв начин не сме говорили нито срещу Русия, нито срещу която и да е друга държава. Говорихме за търговските отношения. Двойно по-големи са американскиъте инвестиции в България, прекрасно работят всички наши структури. Искаше да изрази уважението и одобрението си за всичко, което нашата страна прави на всички нива", разказа Борисов.

"Поръча на неговия екип, изрично два пъти, до края на годината на дойде в България и заедно да отидем и да посетим някоя от базите, в които има американски войници", разкри премиерът.

Преди това Борисов се срещна с премиера на Бавария Маркус Зьодер.

Изключително сме впечатлени как пазите външната граница на ЕС. Бих искал съвсем скоро да посетя България и да се уверя лично в това, което са ми разказвали мои колеги, заявил Зьодер, цитиран от правителствената пресслужба.

Страната ни доказа, че може да защити външната граница ЕС, включително в условията на безпрецедентен миграционен натиск, е изтъкнал на свой ред Бойко Борисов. Дължим ви не само морално, но и финансово признание, защото вие охранявате Европа, добавил Зьодер в контекста на разговора за миграцията. 

"Маркус Зьодер определи като впечатляващи и икономическите показатели на страната ни, с които премиерът Борисов го запозна. Българският министър-председател изтъкна, че сме сред страните, които спазват напълно маастрихтските критерии. Премиерът Борисов отбеляза ниския външен дълг, икономическия ръст и фискална дисциплина, слабата безработица и нулевата инфлация", информира още правителствената пресслужба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

16.02 2019 в 16:06

Ша проверява явно как върви строежа на Турсок-българския поток за Сърбия.. И любимите Западни Балкани на Баце..