Вицепрезидентът: Аз съм оптимист за създаването на правителство

OFFNews 11 ноември 2022 в 22:29 1131 0

Илияна Йотова

Снимка president.bg

Илияна Йотова

Аз съм оптимист за създаване на правителство, заяви пред БНТ вицепрезидентът Илияна Йотова.

Не ми харесва обаче, че след като много от политическите лидери декларират колко важно е това, след това слагат запетайка и "но" с многоточие. И казват, че това правителство трябва да е до местните избори. Каква е силата на един такъв кабинет, ако знае, че за такъв кратък период от време, че трябва да подготвят само местните избори, за какви дълбочинни реформи може да се говори и как могат да се поемат дългосрочни ангажименти? Те горе-долу ще бъдат със статута и на служебния кабинет, каза Йотова.

Според нея президентът Румен Радев е създал най-добрата логистика, за да бъдат проведени достатъчно преговори:

„Този път по молба на повечето политически сили, представени в парламента, президентът създаде най-добрата логистика, за да бъдат проведени достатъчно много разговори и преговори между парламентарните групи, да има диалог. В крайна сметка той се случи, това е най-голямото завоевание през последните няколко седмици. Важното е, че слагат някакви въпроси на масата за преговори и по тях се спори, по тях се взимат някакви решения“

Президентът показа, че може да прави правителства, заяви още Илияна Йотова.

Тази формула, по която в момента от всички политически формации се спори, всъщност е едно правителство, което да бъде експертно, едно правителство, което да няма ярки политически фигури, което трябва да свърши определена работа за определен период от време. Това всъщност е формулата, която президентът Румен Радев предложи още с първия си служебен кабинет, твърди Йотова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови