Вицепремиерът Пеканов: Не е много сигурно колко надежден доставчик е Русия

OFFNews 24 август 2022 в 20:30 4507 3

Атанас Пеканов

Снимка gov.bg

Атанас Пеканов

В момента не е много сигурно колко надежден доставчик би била Русия - след агресията, която тя оказва върху Украйна от месеци, заяви пред bTV вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов.

Да, неморално е може би, трудно е да се поддържат търговски взаимотношения с Русия, но виждаме, че и другите европейски страни го правят. Както беше даден примерът: германският канцлер се опитва да осигури това, което вече е договорено за Германия, каза Пеканов.

Краткосрочно Европа е в тази енергийна зависимост и това се дължи на дългогодишни грешки в миналото, но такава е реалността в момента, коментира той.

Вчера много внимателно слушах бившия министър Николов, който в момента не е в предизборна кампания и вярвам на нещата, които казва. Той каза, че Европа много трудно ще оцелее без руски газ в идните три години, обобщи Атанас Пеканов.

Ние, като служебен кабинет, имаме отговорност на първо място към българските граждани - за тяхното благосъстояние и за българската икономика, заяви вицепремиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2099

3

Mateevk

25.08 2022 в 09:02

Съвсем сигурно е, че ако Газпром въобще ни пусне газа, ще ни скъса после шушоните на арбитраж и други части на тялото от изнудване. Трябва да си малоумен слепец, за да не го виждаш. Газът е една от големите бухалки на Путин, които размахва заедно с ядрената, за да шантажира света. Но загледани в нашите си проблеми и наведени над битието си, въобще не се оглеждаме навън и наколо, за да видим какво се случва и това ще ни излезе през носа. А някои и пари сигурно взимат за да не го правят.

2051

2

Propaganda

24.08 2022 в 23:48

Напротив, много си е сигурно - руските бушмени бизнес не могат и никога не са могли да правят.

Голям праз, че една зима ще е тегаво.
После завинаги енергийна свобода.

4038

1

Moirae

24.08 2022 в 23:06

Говори право! Какво искаш да кажеш?