Вицепремиерът Николова: България и Турция дават чудесен пример за взаимодействие на Балканите

OFFNews 05 ноември 2020 в 22:17 2382 0

България и Турция дават чудесен пример за взаимодействие на Балканите и аз апелирам да се стремим максимално да улесняваме потока на граждани, на стоки и на услуги през нашите граници, като, естествено, не подценяваме и надвисналата епидемична опасност.

Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на срещата си с посланика на Турция в София Айлин Секизкьок.

Николова изказа съболезнования за жертвите и разрушенията от опустошителното земетресение в Измир и увери посланика, че българското правителство ще направи всичко необходимо да се отзове на евентуален зов за помощ и подкрепа.

От турска страна има воля и желание за надграждане и развитие на двустранните отношения. На фона на предизвикателствата, пред които сме изправени, България е много важен приятел и партньор, заяви Айлин Секизкьок.

Вие демонстрирахте колко добър приятел сте на Турция непосредствено след земетресението. Българският министър-председател Бойко Борисов бе един от първите, който изказа своите съболезнования и изрази готовност за помощ при необходимост, което за нас е много важно, коментира още турският посланик.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови