Вигенин: Третият мандат да не се тика към ИБГНИ. Ако стигне до нас, ще е мандат на протестните партии

Зам.-шефът на НС определи поведението на Ива Митева да напусне залата при гласуването на предложения за премиер на ИТН като емоционално

OFFNews Последна промяна на 12 август 2021 в 19:05 3599 0

"Не виждам защо е нужно това тикане на мандата към най-малката формация (ИБГНИ)... Ако бъде даден на нас, няма да го разглеждаме като мандат на БСП, а като мандат на партиите на промяната", заяви зам.-председателят на НС и депутат от БСП Кристиан Вигенин пред бТВ.

Според него това би бил "естественият избор".

По думите му за хората е ключово да има действащ парламент за период от поне половин или една година.

Вигенин заяви, че разговорите между БСП и ИТН не са спирали, както и че за разлика от другите партии комуникацията помежду им е била "цивилизована и експертна".

"Между нас няма това натрупано напрежение, обвинения, които да текат в пленарна зала", отбеляза той.

Вигенин коментира и решението на Ива Митева да не председателства точката от дневния ред, в която трябваше да бъде гласувано оттеглянето на предложения от ИТН за премиер Пламен Николов. Той определи решението ѝ като "емоциално".

"Председателят на парламента е председател на парламента, а не просто представител на своята парламентарна група. Ние сме там не за нашите агитки, ние сме там, за да решаваме проблемите на държавата", допълни той.

Той каза още, че в този парламент БСП показва мъдрост и гледа към "реалните проблеми". Като важни теми той посочи актуализацията на бюджета и фиксирането на дата за президентските избори.

По повод формирането на бюджетна комисия той обясни, че БСП е настоявала за това още в предизборната си кампания, както и че ако преговорите са успешни още утре може да бъдат формирани парламентарните комисии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови