Вигенин припомни на Слави, че позицията за РСМ е залегнала в коалиционното споразумение

Ангел Марковски 03 януари 2022 в 20:15 3276 0

Снимка Янка Петрова

В споразумението за коалиционно управление между ПП, БСП, ИТН и ДБ е залегнала ясна позиция по отношение на европейската перспектива на Република Северна Македония, написа във Фейсбук профила си заместник председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин.

С тези думи депутатът от БСП коментира изявата на Слави Трифонов в социалната мрежа. По-рано днес, шоуменът и лидер на партия "Има такъв народ" обвърза даването на зелена светлина за влизането на Северна Македония в Европейския съюз с отпадане на визите за българи при пътуване в САЩ и незабавно приобщаване на страната ни към Шенгенското пространство. 

"Тази тема остава едно от най-големите предизвикателства за България и за правителството в областта на външната и европейската политика. Поддържането на широко политическо съгласие и единодействието между институциите е ключ към успешното отстояване на българския интерес. Свиканият от президента КСНС е добра възможност за получаване на актуална информация и споделяне на политически виждания за стъпките напред. Всяка дума има значение, затова разчитам импровизираните изявления на предварителен етап да бъдат сведени до минимум, за да не се създава невярно впечатление за пукнатини в българската позиция или между коалиционните партньори", посочи още Вигенин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!