Версията на транспортния министър: Скандалът с апартаментите бил предизборен с цел да обезличи успеха на ГЕРБ

Александра Маркарян 24 март 2019 в 14:12 6193 5

Снимка Александра Маркарян/OFFNews

Росен Желязков в парламента

Скандалът с купените първокласни апартаменти на цени под пазарните от хора във властта е предизборен ход с цел да се обезличат политиките и успеха на партия ГЕРБ. Такава е версията на министъра на транспорта Росен Желязков, изразена пред БНР днес.

"Целта на въздействието в този момент не е г-жа Цачева, а да се наруши предизборната готовност и мобилизация. Затова целият фокус е към г-н Цветанов", заяви той. Нямало съмнение, че скандалът е свързан с изборите. Целта била да се обезличат политиките и успеха на партията.

В интервю за предаването „Неделя 150“ Желязков прогнозира, че предстоят решения в ГЕРБ:

„Тези решения със сигурност ще бъдат с поглед към въздействието и за обществото като цяло, и за избирателите на ГЕРБ конкретно. Нито премиерът Борисов, нито г-н Цветанов са хора, които ще заметат темата. Не очаквайте тази тема да утихне естествено. Тези решения ще бъдат взети в рамките на партията. Сигурен съм, че ще бъдат публични, отговорни, колективни и колегиални, защото ГЕРБ е показала, че има и опита, и практиките за това“.

Желязков посочи и измеренията, които има скандалът:

„Първо – темата, свързана с правовия ред и законността. Другите измерения, които са всъщност тези с целенасочено въздействие – това е общественото мнение от една страна. От друга страна – това е политическото въздействие в контекста на кампанията, която вече се усеща и се провежда за европейските избори с хоризонт местните избори. Непрекъснато се подклажда естествената непоносимост на българина към политиците по принцип и към темата за имуществени въпроси на политици. Става въпрос за казус, генезисът на който е от 2018 г., а точно сега излиза някак добре подредено. Той повлича правни и политически въпроси“.

Желязков подчерта, че Цецка Цачева е изложила мотивите за оставката си много коректно и ясно. Нейното спокойствие говори за това, че тя има вътрешна и човешка убеденост, каза той и добави мнението си, че тя е достоен човек.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20696

5

Новак

24.03 2019 в 20:17

И кой от противниците им има влияние в Свободна Европа?
В такива тежки ситуации още проличава тоталната им некомпетентност и простотия.
БСП ли е накарало Цвък, Тетка, Кумицата и Веждито да се нагушат с евтини апартаменти?
Глупак!!!

21061

4

рамбо

24.03 2019 в 19:58

И този специалист по всичко/в нова число и на костинбродски бюлетини/ повтаря като папагал това , което са му спуснали от щаба на ГЕРБ.

2426

2

tania7777

24.03 2019 в 16:15

С какво тия алчни мизерници са по-добри хора от комунягите???

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

24.03 2019 в 14:37

1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

Значи този адрес във Вашингтон иска да обезличи изборния успех на ПП ГРОБ!!
Защо ли???
Ма нъл Цвъцко е във Вашингтона.. Що не прескочи да там.. Та да му поднесат извиненията си..
Па той да си са пофали в бука..