Венета Маджистрели, Глас народен: Като евродепутат ще съдействам за решение по всички сигнали до мен

OFFNews 07 май 2019 в 18:10 1817 0

Снимка Глас народен

Венета Маджистрели

Загуби от над 2 милиона работни дни и 11 000 случая на преждевременна смърт годишно, това е статистиката. Безхаберието и неадекватността на всички управляващи от 2007 г. досега нареждат България сред осъдените от Европейската комисия (ЕК) страни по отношение на качеството на въздуха, което застрашава живота, здравето и трудоспособността на българите, коментира в дебат по БНР водачът на листата на "Глас народен" за европейските избори Венета Маджистрели по темата "околна среда".

"Вместо насърчаване на крайно недостатъчното разделно събиране на отпадъци, като част от стратегията за кръгова икономика, Столичният общински съвет (СОС) и правителството одобриха изграждането на инсталация за горене на RDF твърди отпадъци в самия център на София и заем от 67 мил. евро. Предложение, което ПГ 5 и Глас Народен гласуваха “против”. Последните изследвания сочат, че инсинераторите причиняват редица сърдечно-съдови, респираторни и онкологични заболявания, заяви кандидатката. - Не случайно Италия спря изграждането на 12 нови такива инсталации, още повече, беше спрян предложеният от общински съветници от целия политически спектър местен референдум с довода, че въпроси, които касаят бюджета на София, не се подлагат на обсъждане."

Венета Маджистрели обяви още, че ако бъде избрана като представител в Европейския парламент, би се ангажирала с директни въпроси от трибуната на ЕП към Европейската комисия и съдействие за намиране на решение по всички сигнали, подадени до нея.

ЕВРОПЕЙСКИ ИЗБОРИ 2019

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови