Велизар Енчев с текст в почит на Сергей Антонов, отхвърлиха го

OFFNews 29 юни 2016 в 12:34 4306 5

Народното събрание отхвърли декларация, предложена от независимия депутат Велизар Енчев в почит на Сергей Антонов.

Поводът е 30-та годишнина от оправдателната му присъда в процеса за атентата срещу папа Йоан Павел Втори. 

В декларацията се казва:

"На 29 март 2016 г. се навършиха 30 години от оправдателната присъда на Сергей Антонов по изфабрикувано обвинение за участие в атентата срещу папа Йоан Павел Втори – една от най-големите мистификации на миналото столетие.

В разгара на Студената война България се оказа въвлечена в монтиран процес, в който изкупителна жертва бе българският гражданин Сергей Антонов.

Вече няма никакво съмнение, че зад Али Агджа – прекият извършител на атентата срещу главата на Римокатолическата църква, стои терористичната организация „Сивите вълци”. Сергей Антонов бе оправдан от Римски съд след близо четиригодишен арест, като нито в един момент не се пречупи и не призна несъществуващата си вина.

Неговата невинност получи потвърждение от самия папа Йоан Павел Втори, който при посещението си у нас през 2000 година призна, че никога не е вярвал в „българската следа”.

Както заяви неговият адвокат Джузепе Консоло, Сергей Антонов е съвестта на хората, които все още вярват, че на този свят има справедливост.

43-ото Народно събрание изразява дълбоката си признателност към Сергей Антонов за неговото достойно поведение по време на съдебния процес и вярва, че правосъдието никога повече няма да принася в жертва истината и справедливостта.”

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11751

5

Big Smile

08.07 2016 в 16:09

Този нали беше служител на БГА Балкан - за какво почести?
А на деловодителката от ТПК Тих труд - защо не?
Няма вече уважение към трудовия човек!
Защо така Велизаре?
Що за разунавач си - дори формулата на Верото не можа да донесеш в Родината!

13685

2

mclaranist

29.06 2016 в 13:23

Не е работа на Енчев да дава ,,стотинки". Но той като депутат прави това което може- да почете и да отдаде уважение към този достоен българин. И тази акция, можеше да получи одобрението на Парламента, като върховен орган на ДЪРЖАВАТА. Въпроса тук е, какво е извинението на управляващите в лицето на РБ и ГЕРБ???!!

15614

1

OTBPAT

29.06 2016 в 12:54

Да му бяхте дали някоя стотинка докато беше жив... евтини трикове
 
X

Да помогнем на украинските деца!