Велизар Енчев предрича Косовски модел у нас

OFFNews 27 април 2015 в 18:42 3641 8

Снимка БГНЕС

Лидерът на движение "Българска пролет" Велизар Енчев прогнозира Косовски вариант за България, ако политическите сили не спрат действията на ДПС да нагнетява напрежението в смесените райони.

"ДПС държат в ръцете си етническия мир. Те се изживяват като единствен и незаменим представител на мюсюлманското малцинство в България и капсулират това население, насаждат страх в него", мотивира се независимият депутат в ефира на bTV.

Oт партията на Доган сляпо следвали политиката на Ердоган и република Турция. Ясен сигнал за задкулисните действия била приетата декларация в петък, която е срам за България. Според депутата в документа не може да липсва думата геноцид.

"Турция е привикала българския посланик, но няма остра вербална нота и протест. Според мен е бил проведен дипломатически и приятелски разговор. Турция е доволна от съдържанието на тази декларация. Това е от полза за политиката на Бойко Борисов и неговото правителство. Борисов не може да управлява без ДПС. Те повлияха на решението му за декларацията. Борисов дойде в парламента и нареди публично на своите депутати да напишат думата „изтребление” вместо геноцид”, разкри още лидерът на Българската Сириза.

За досието на Велизар Енчев, което беше публикувано преди дни депутатът подчерта, че Комисията по досетата за пореден път е проявила немарливост. Тя позволила да излязат наяве имената на българските контраразузнавачи в Сърбия и с този акт създала опасност за националната сигурност в България.

Комисията създала нескопосан опит да заличи имената на сътрудниците чужди граждани, които въпреки зачертаването с маркер спокойно могат да бъдат прочетени, с това се разбили и шифъра, ползван от нашето разузнаване до 1996 г. Това се постига, като в разкодирани шифрограми не са изтрити датата и точният час на подаването им – така на практика от прихванатите шифровани съобщения всяка чужда служба лесно може да разчете кореспонденцията на агентурата ни.За тези нарушения Енчев ще сезира градския прокурор.

Архивните документи били плод на реализация на десните сили у нас, твърди лидерът на движение "Българска пролет".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови