Велизар Енчев кани симпатизантите на Атака да гласуват за него

OFFNews 19 септември 2016 в 11:03 4410 4

Лидерът на Атака Волен Сидеров се отрече от програмата на своята партия и от хилядите си членове и симпатизанти и ги положи в краката на Бойко Борисов. Забравяйки критиките си към сегашното порочно управление на ГЕРБ, ПФ и РБ, Сидеров заяви, че не може да е опозиция заради спорта, обяви се за разумни опозиционни отношения, призова партиите да не клатят лодката на управлението, да са разумни към властта, да не търсят кусури на премиера Борисов и да му се помага.

Това написа в декларация до медиите кандидатът за президент от Движение за радикална промяна „Българска пролет“ Велизар Енчев.

„Сидеров официално мина в лагера на управляващата коалиция“, категоричен е Енчев. Днес Сидеров даде интервю за бТВ и то явно е възмутило Енчев.

„От днес АТАКА отново е патерицата на ГЕРБ, каквато беше през 2009 година, когато за първи път предаде своите избиратели. От днес Сидеров отново е златният пръст на властта, както се самопредложи през 2013 година на кабинета „Орешарски“. От този момент в Народното събрание се роди поредната коалиция на измамата, присвоила си името патриотична, която ще подкрепя управлението на ГЕРБ“, казва още Велизар Енчев.

Той е категоричен, че „Българската пролет“ отхвърля политическото хамелеонство на Сидеров и призовава членовете и симпатизантите на АТАКА да отидат в негфовия лагер.

„Елате в нашите редици и на предстоящите президентски избори, гласувайте за нашата кандидат-президентска двойка. Всеки глас, даден за двойката „Красимир Каракачанов – Явор Нотев“, е глас за политическите брокери, които ще изтъргуват вашия вот с ГЕРБ, както го изтъргуваха през 2009 и 2014 година. Отворете очите си и осъдете предизборната измама с името „Обединени патриоти“. Защото това обединение не е в името на принципи, а заради властта и милионите от държавната субсидия“, аргументира се кандидатът за президент.

Велизар Енчев смята, че Сидеров е тайното оръжие на Бойко Борисов.

„Обединение на патриотичния вот ще има. Но това обединение трябва да е между истински патриоти и да е споено от общи ценности и идеи, а не да е прикритие на личните интереси на Сидеров, Симеонов и Каракачанов. Обединението трябва да е под чистото знаме на патриотизма, а не под порочния флаг на клиентелизма“, заключва Енчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7506

4

Мамина гугутка!

Лошо: Болен само пълни кошничката и хич не го интересува кой дава парите, а толкова ценен глас от Атака, как да се загуби?

29216

1

Лопе де Вега

19.09 2016 в 11:15

Велизар Енчев - чистото знаме на патриотизма. Отдавна превърнахте "патриотизъм" в мръсна дума. Приличните хора се пазят да не се наричат с нея. Сега предстои да преброим останалите.

Поздрав!