Велизар Енчев: Борисов, подкрепи Башар Асад!

OFFNews Последна промяна на 15 ноември 2015 в 11:05 4837 11

Правителството на Бойко Борисов да оттегли подкрепата си за т.нар. умерена сирийска опозиция и да застане зад сирийския президент Башар Асад и неговите въоръжени сили, воюващи срещу Ислямска държава. 

Това настоява Велизар Енчев, депутат и лидер на Движение за радикална промяна „Българската пролет“. В декларация, разпространена до медиите, от партията пишат: 

Ние осъждаме кървавите атентати в Париж и изразяваме своите най-искрени съболезнования на близките на убитите от този варварски акт. Повече от всякога Франция се нуждае от подкрепа в борбата срещу ислямския тероризъм, обявил война на европейските и християнските ценности.

„Българската пролет“ осъжда политиката на западните лидери, които целенасочено дестабилизираха арабския свят и с военни интервенции в Ирак и Либия свалиха светските режими на тези държави и екзекутираха легитимните им лидери, а сега се опитват да приложат този пагубен сценарий и в Сирия.

За съжаление България се присъедини към Коалицията на желаещите да умиротворяват Близкия изток и така участвахме във военни авантюри, потъпкващи международното право и общочовешките ценности.

Особена голяма е вината на правителството на Симеон Сакскобургготски, което през 2003 г. ни въвлече в иракската война, както и на първото правителство на Бойко Борисов, което взе участие във войната срещу Либия, а външният министър Николай Младенов организира в Правец среща на т.нар. сирийска демократична опозиция, чиито лидери се оказаха бойци на Ислямска държава.

Настояваме правителството на Бойко Борисов да оттегли подкрепата си за т.нар. умерена сирийска опозиция и застане зад сирийския президент Башар Асад и неговите въоръжени сили, воюващи срещу Ислямска държава.

Ние осъждаме отказа на българското правителство да даде въздушен коридор за руските хуманитарни полети до Сирия и подкрепяме действията на военно-въздушните сили на Русия в Сирия, водещи истинска битка с ислямистите, за разлика от Запада, Турция и консервативните арабски режими, имитиращи война с тероризма.

След като Франция затвори своите граници, България трябва да последва този пример, защото страната ни е външна граница на Европейския съюз и носи огромна отговорност за сигурността на континента. Отказът на правителството да затвори българските граници издава липсата на държавническо мислене и компетентност както на премиера, така и на военния и вътрешния министри.

Българската армия трябва незабавно да се включи в охраната на границите и в строежа на защитната стена по границата с Турция, още повече, че правителството изрази готовност за такова решение през септември т.г.

Ние отново призоваваме управляващите да не посягат на социалните права на служителите в МВР и службите за сигурност и предлагаме ДАНС, цивилното и военното разузнаване спешно да привлекат в своите редици бивши свои служители с професионални и езикови умения по арабското направление. Така разклатените от порочни реформи специалните служби ще получат експертно попълнение в критичен за националната сигурност момент.

Ако правителството на ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ не се вслуша в гласа на разума и международното право, България не само ще продължи да играе печалната роля на съучастник на тероризма, но може да стане и негова жертва.

Велизар Енчев
Председател на ПП Движение за радикална
промяна „Българската пролет“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.11 2015 в 09:17

И защо трябва да го прави това Борисов? да подкрепи първопричината за хаоса в Близкият изток, Бешар ал Есад, и по конкретно в Сирия. За това ли са тези френски стрелби? да бъдели подкрепени людоедите убили над двеста хиляди човека за четири години. Енчев. Стъмявай се на някъде, подметко руска, че ще вземем да решим, че френските стрелби в Париж, са дело на арабски агенти на КГБ, с целта да оневинят напълно убиеца на хиляди хора в Сирия, Бешар Есад. Бива, бива гьонсуратлък, но това надминава абсолютно всичко до сега. Но няма да се учудя лекето Борисов да вземе страната на убиеца в Сирия Есад. Знаем си го Борисов как си мени мненията и мъжките му думи като времето, и няма да се учудя, да се прегърне с Есад, затвърждавайки криминално-комунистическата му природа на милиционер, да взема страната на несправедливостта, а да има високи очаквания да бъда справедливи с него.

16.11 2015 в 03:23

Веско, Аз пък ще те помоля да поясниш кои според теб са правдоподобни източници за жертвите на Асад. Щото една комунистическа пачавра вчера друго каза. :(

16.11 2015 в 00:01

Асад погрешка пуснал химически оръжия по собствените си граждани. Те били за ислямска държава, която по това време още не беше основана. ....ех, Тъпозар Канчев

15.11 2015 в 16:53

Абе, тук много фашаги са се събрали. Изобщо като чета този сайт и най-вече неговите читатели-коментатори, оставам с впечатлението, че е крайно десен и реакционен. Уви, иначе сайтът има попадения.

15.11 2015 в 16:41

Ще помоля първия коментиращ да даде някакъв правдоподобен източник за жертвите на Асад. Щото една жена вчера друго каза на пазара :(

15.11 2015 в 14:06

Комунистът козината си мени, но нравът никога! Звучи ми досущ като информационен бюлетин на Совинформбюро!

15.11 2015 в 13:20

Както винаги Сиризар Енчев се прави на мъжкар, ама.........

15.11 2015 в 12:55

Както винаги, Велизар Енчев е прав!

15.11 2015 в 11:39

Някакъв нов вариант на "Дръж се, Кубо, Кула е с теб". Глупости на търкалета, един вид.

15.11 2015 в 11:33

Др.Сиризар Енчев се изходи по въпроса.