Велизар Енчев: Борисов, подкрепи Башар Асад!

OFFNews 15 ноември 2015 в 11:05 5220 11

Правителството на Бойко Борисов да оттегли подкрепата си за т.нар. умерена сирийска опозиция и да застане зад сирийския президент Башар Асад и неговите въоръжени сили, воюващи срещу Ислямска държава. 

Това настоява Велизар Енчев, депутат и лидер на Движение за радикална промяна „Българската пролет“. В декларация, разпространена до медиите, от партията пишат: 

Ние осъждаме кървавите атентати в Париж и изразяваме своите най-искрени съболезнования на близките на убитите от този варварски акт. Повече от всякога Франция се нуждае от подкрепа в борбата срещу ислямския тероризъм, обявил война на европейските и християнските ценности.

„Българската пролет“ осъжда политиката на западните лидери, които целенасочено дестабилизираха арабския свят и с военни интервенции в Ирак и Либия свалиха светските режими на тези държави и екзекутираха легитимните им лидери, а сега се опитват да приложат този пагубен сценарий и в Сирия.

За съжаление България се присъедини към Коалицията на желаещите да умиротворяват Близкия изток и така участвахме във военни авантюри, потъпкващи международното право и общочовешките ценности.

Особена голяма е вината на правителството на Симеон Сакскобургготски, което през 2003 г. ни въвлече в иракската война, както и на първото правителство на Бойко Борисов, което взе участие във войната срещу Либия, а външният министър Николай Младенов организира в Правец среща на т.нар. сирийска демократична опозиция, чиито лидери се оказаха бойци на Ислямска държава.

Настояваме правителството на Бойко Борисов да оттегли подкрепата си за т.нар. умерена сирийска опозиция и застане зад сирийския президент Башар Асад и неговите въоръжени сили, воюващи срещу Ислямска държава.

Ние осъждаме отказа на българското правителство да даде въздушен коридор за руските хуманитарни полети до Сирия и подкрепяме действията на военно-въздушните сили на Русия в Сирия, водещи истинска битка с ислямистите, за разлика от Запада, Турция и консервативните арабски режими, имитиращи война с тероризма.

След като Франция затвори своите граници, България трябва да последва този пример, защото страната ни е външна граница на Европейския съюз и носи огромна отговорност за сигурността на континента. Отказът на правителството да затвори българските граници издава липсата на държавническо мислене и компетентност както на премиера, така и на военния и вътрешния министри.

Българската армия трябва незабавно да се включи в охраната на границите и в строежа на защитната стена по границата с Турция, още повече, че правителството изрази готовност за такова решение през септември т.г.

Ние отново призоваваме управляващите да не посягат на социалните права на служителите в МВР и службите за сигурност и предлагаме ДАНС, цивилното и военното разузнаване спешно да привлекат в своите редици бивши свои служители с професионални и езикови умения по арабското направление. Така разклатените от порочни реформи специалните служби ще получат експертно попълнение в критичен за националната сигурност момент.

Ако правителството на ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ не се вслуша в гласа на разума и международното право, България не само ще продължи да играе печалната роля на съучастник на тероризма, но може да стане и негова жертва.

Велизар Енчев
Председател на ПП Движение за радикална
промяна „Българската пролет“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!