Великодушна Караянчева пусна журналисти при депутатите

OFFNews 30 септември 2020 в 11:39 2679 3

Председателят на парламента Цвета Караянчева обяви, че ще бъде разрешен достъпът на журналисти до депутатите.

До това решение се стигна след серия от петиции и сигнали от журналисти, отразяващи работата на Народното събрание, които бяха разпратени до институциите.

"Последното, което можем да искаме, е да пострада качеството на вашата работа. Вие знаете, че имате достъп, както до пленарна зала, имате достъп тук до тази трибуна, има и конферентна зала, но от днес ще отворим и турникета, който е над нас, помещението, което се води като клуб на народни представители, за да може да имате достъп и до тази зона, за да може наистина качеството на информацията, която получавате и достъпа до народните представители, да бъде по-директни. Огромната ми молба само ще бъде - ще ви направим баджове, за да може да се отличавате, и съответно, ще ви помоля да носите маски през цялото време в помещенията на НС", каза тя, цитирана от БНР.

През последните дни Караянчева привлече медийното внимание с изключително непремерено изказване пред актива на ГЕРБ в Лом. Там тя каза:

„Щoтo някoи cи пътувaт c хубaвитe кoли пo мaгиcтрaлитe нa Бoриcoв и викaт "aмa тe нe cтaвaт". Aми щo нe ги нaпрaвихтe виe, кaтo нe cтaвaт, бe?! Щo нe ги нaпрaвихтe, ми ceгa критикувaтe? Мeтрoтo! Oтивaт, прoтecтирaт cрeщу лoшия Бoйкo, кaчвaт ce нa мeтрoтo и ce прибирaт вкъщи. Хóди пeшa, бe! Хóди пeшa! Това е положението."

Вчера при визитата си в Благоевград председателката на парламента бе посрещната в Благоевград от протестиращи с яйца. И само навременната намеса на НСО я спаси от по-голямо омазване.

Преди седмица БСП и ДПС поискаха оставката на Караянчева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3900

3

Billy111

30.09 2020 в 15:52

Сигурно обаче Караянчева е пуснала само тези, които ходят пеша.

7014

2

Диди

30.09 2020 в 15:09

Всички носещи новото и прозвище са "великодушни". Някои даже си вадят хляба с такова "великодушие".

15614

1

OTBPAT

30.09 2020 в 11:49

Тая (вече) като я видя и започвам да си мечтая почти еротично за реваншистка партия в следващото НС, ама от тия с пяна на устата като са "спокойни" :))