'Възраждане' избяга от парламентарен контрол за групово занятие с психиатър

"Костадин Костадинов щеше да е просто един ютубър от Варна", категоричен е Дренчев

Йорданка Веселинова 01 март 2024 в 19:26 5471 3

Снимка БГНЕС/СТЕФАН ВАСИЛЕВ

Николай Дренчев, бивш депутат от партията на "Възраждане"

Повечето от депутатите на "Възраждане" днес избягаха от парламентарен контрол за групова консултация с психиатър, съобщи пред Би Ти Ви изключеният от партията Николай Дренчев.

Вече независимият депутат уточни, че в зала останали само народните представители, които имали въпроси към министрите в парламентарния контрол. Останалата група, в която и братът на Дренчев - Димо Дренчев, отишла в партийния офис на площад "Славейков" за срещата с психиатър. По думите на Николай Дренчев инициативата била на лидера на партията Костадин Костадинов, който целял да успокои редиците на групата и да потърси лабилни депутати, които могло да се превърнат във "врагове с партиен билет".

По повод отстраняването му от партията Дренчев коментира, че решението е взето посред нощ в общежитието на депутатите и по предложение на председателя Костадинов. По думите му рано сутринта на следващия ден - 9 февруари, му съобщили, че го изключват, заедно с Александър Арангелов и Иво Русчев. В първия възможен момент - след свикване на органите на партията, той бил изключен и от "Възраждане". 

''Възраждане'' изключи трима депутати заради скандала с напусналите съветници на СОС

Дренчев отново потвърди, че ще остане в парламента като независим депутат и се аргументира с това, че много избиратели гласували персонално за него, както и че той е от хората, които работели за "Възраждане" от самото ѝ създаване.

"Костадин Костадинов щеше да е един ютубър от Варна, ако зад него не стояха десетки хора от "Възраждане", добави той.

По думите му за имиджа на партията и нейния лидер работели стотици хора във Фейсбук, по избори, безплатно и безкористно. Независимият депутат определи Костадинов като "неуравновесен, нарцистичен и егоистичен".

Дренчев, който е и бивш организационен секретар на партията, отрече "Възраждане" да е получавала руско финансиране, но уточни: 

Депутатът заяви, че преди да вземат партийна субсидия, членовете на партията са си плащали, за да работят за "Възраждане". В момента партията получава финансиране от 3 млн. лв. годишно.

"Вече може да се плати всяко нещо - автобуси, хора, сандвичи, сътрудници, пиари, медийни участия. Преди, ако имахме медийно участие, то беше, защото сме направили нещо хубаво. Сега те могат да си генерират медийни участия, защото примерно имат кризисен пиар, защото например са простреляли организационния си секретар и още двама от основателите на партията. Защото са разсипали парламентарната си група и от трета сила са станали четвърта. Защото са унищожили групата си в СОС и могат да ходят от студио в студио и да говорят, каквото са поискали."

Според независимия вече депутат залитането по Русия на партията било неискрено, а начин, чрез който да се обере русофилския вот:

"Обвиненията, че "Възраждане" е русофилска партия не отговарят на истината по отношение на нашите програмни документи. В един момент се получи така, че някои лица като Костадинов и някои други, чисто медийно залитат по желанието да вземат русофилския вот, и оттам тръгва тази заигравка, но тя е по-скоро медийна и повърхностна."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

3

dolivo

02.03 2024 в 09:24

психиатър чета в заглавието

има нужда комай

1236

2

БотоксПутю

01.03 2024 в 22:43

Баджанакът на БСП харесва това. 3-ти март е в други ден.

1000

1

Зла свекърва

01.03 2024 в 20:32

По принцип в тази партия са се събрали преобладаващо такива, които са отявлени фенове на Русия, и Дренчев също е в този кюп. Ченгеджия ли е, агент ли е, той си знае, но реагира като военен с лоялност към Русия:

И по казуса с Христо Грозев, когото искаше да предава на Русия, за да бъде съден там.

И с прословутата реплика за блицкрига, когато разкритикува Путин, че не е направил близкриг в Украйна.

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки